Connect with us

Ekonomi

Hazine, İki Tahvil İhalesiyle 26,7 Milyar TL Borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği iki tahvil ihalesiyle 26 milyar 747,6 milyon lira borçlandı. İlk ihalede 5 yıl vadeli, TÜFE’ye endeksli tahvil, ikinci ihalede ise 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ihraç edildi.

Paylaşan

on

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği iki ayrı tahvil ihalesiyle toplamda 26 milyar 747,6 milyon lira borçlanma gerçekleştirdi! İlk ihalede, 5 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 3,06 reel kupon ödemeli TÜFE’ye endeksli devlet tahvili ihraç edildi. Bu ihalede reel basit faiz yüzde 6,11, reel bileşik faiz ise yüzde 6,21 olarak açıklandı.

Nominal teklif 6 milyar 602 milyon lirayı buldu. Nominal satış 1 milyar 350 milyon lira, net satış ise 1 milyar 350,5 milyon lira olarak gerçekleşti. İhalede kamudan gelen 13 milyar liralık teklifin tamamı karşılandı. Ayrıca, piyasa yapıcılardan 3 milyar 596,2 milyon liralık teklif alındı ve bu kesime 2 milyar liralık satış yapıldı. Bununla birlikte, ikinci ihalede ise 10 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 15,03 ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili ilk kez ihraç edildi. İhalede basit faiz yüzde 29,86, bileşik faiz ise yüzde 32,09 olarak bildirildi.

İkinci ihalede nominal teklif 30 milyar 517,6 milyon lirayı buldu. Nominal satış 6 milyar 358 milyon lira, net satış ise 6 milyar 397,1 milyon lira oldu. Dikkat çeken bir nokta ise, bu ihalede kamudan herhangi bir teklif gelmediğiydi. Fakat piyasa yapıcılardan 15 milyar 669,2 milyon liralık teklif alındı ve bu kesime 4 milyar liralık satış yapıldı. Böylece, Hazine bugün gerçekleştirdiği iki tahvil ihalesiyle toplamda 26 milyar 747,6 milyon lira borçlanma gerçekleştirdi.

Continue Reading
Hemen Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir