AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile ilgili iddiasını şiddetle reddettiğini açıkladı. Özdemir, bir il başkan yardımcısının Mutlu’yla irtibata geçerek ‘Yarın sabah alacaklar seni, bize geçeceğini söylersen durdurabilirim’ dediğine dair iddiayı yalanladı.
Özdemir, yaptığı açıklamada, Özel’i vakit kaybetmeden savcılığa suç duyurusunda bulunmaya davet etti. Daha önce Manavgat ile ilgili yaptığı ’32 saatlik video kaydı var’ açıklamasının ardından iki aydır herhangi bir belge sunamadığını ve bu nedenle müfteri olarak anılacağını vurguladı. Bu durum, Özel’in güvenilirliğini sorgulamayı beraberinde getirdi.
Özel’in iddiasına göre, bir AK Parti il başkan yardımcısı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile iletişime geçerek tehditte bulunmuştu. Ancak Özdemir bu iddiayı kesin bir dille reddetti. Doğrusu, bu durumun siyasi gerilimi daha da tırmandırdığı aşikar.
Önemli olan, bu iddiaların doğruluğunun yargı tarafından tespit edilmesidir. Bu nedenle, hem Özdemir’in suç duyurusu çağrısı hem de konunun yargıya taşınması oldukça kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.
SAVUNMA SANAYİ
24 Mart 2026EKONOMİ
24 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
24 Mart 2026GÜNDEM
24 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
24 Mart 2026GÜNDEM
24 Mart 2026
1
CHP Kurultay İptal Davası Reddedildi, AKP’den İlk Yorum Şamil Tayyar’dan Geldi
2385 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Külliye’de Ağırlayacak
2259 kez okundu
4
Trump’tan Filistin Sorusuna Kaçamak Yanıt: Ateşkes Sağlam!
2233 kez okundu
5
Komisyon Heyeti İmralı’da: Abdullah Öcalan ile Görüşme Gerçekleşti
2175 kez okundu