DOLAR 43,9813 0.05%
EURO 51,2387 0.23%
ALTIN 7.339,531,89
BITCOIN 31382276.34543%
Mersin
17°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

IMF’ye Yeni Birinci Başkan Yardımcısı: Daniel Katz
280 okunma

IMF’ye Yeni Birinci Başkan Yardımcısı: Daniel Katz

ABONE OL
19 Eylül 2025 16:03
IMF’ye Yeni Birinci Başkan Yardımcısı: Daniel Katz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Para Fonu’nda (IMF) önemli bir atama yapılacak. IMF Başkanı Kristalina Georgieva, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent’in Özel Kalemi Daniel Katz’ı birinci başkan yardımcılığı görevine aday gösterdi. Bu atama, 6 Ekim’de yürürlüğe girecek.

Katz’ın Görevleri ve Deneyimi

Açıklamada, Katz’ın halihazırda ABD Hazine Bakanı Scott Bessent’in özel kalemi olduğu belirtildi. Ayrıca, Bessent’e çeşitli iç ve dış konularda danışmanlık yaptığı, ABD’nin Ukrayna ile geliştirdiği yenilikçi ekonomik ortaklığın oluşturulmasında önemli rol oynadığı ve Çin başta olmak üzere uluslararası müzakerelerde kilit bir pozisyonda bulunduğu vurgulandı. Katz’ın bu deneyimleri, IMF’deki yeni görevi için önemli bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Gopinath’ın Yerini Alacak

Ağustos sonunda Harvard Üniversitesine dönen Gita Gopinath’ın yerini Katz alacak. Ancak, Katz’ın atanması için IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun onayının alınması gerekiyor. Bu onay süreci, atamnın kesinleşmesi için önemli bir aşama. Doğrusu, bu atama IMF’nin geleceği açısından önemli bir karar.

Katz’ın Rolü

Katz’ın IMF’deki rolü, küresel ekonomi politikalarının şekillenmesinde önemli bir etkiye sahip olacak. Bu nedenle, ataması uluslararası finans piyasaları tarafından yakından takip ediliyor. Dikkat çeken bir nokta ise, Katz’ın ABD Hazine Bakanlığı’ndaki deneyiminin IMF’deki çalışmalarına nasıl yansıyacağı. Bu durum, gelecekteki IMF politikalarını şekillendirebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.