Siyaset
AKP’de 8 İl Başkanının İstifa Etmesinin Ardından Açıklama
AKP’de 8 il başkanının istifasının ardından parti yönetimi açıklama yaptı. Yeni il başkanlarının kısa sürede göreve başlayacağı bildirildi. Açıklamada, kongre sonrası yapılan değerlendirmeler ve 2028 seçimlerine hazırlık vurgulandı.

Son 48 saatte AKP’de yaşanan istifa dalgasının ardından parti yönetimi açıklama yaptı. Muğla, Çanakkale, Adıyaman, Niğde, Tunceli, Bitlis, Elazığ ve Ordu il başkanlarının görevlerinden ayrıldıkları duyuruldu. Bu gelişmenin ardından yapılan açıklamada, yeni il başkanlarının kısa sürede görevlerine başlayacağı bildirildi.
Görev Değişikliğinin Nedenleri Açıklandı
Açıklamada, kongre döneminin ardından yapılan değerlendirmeler sonucu 8 ilde görev değişikliğine gidildiği vurgulandı. Şehirlerdeki çalışmaların istenen düzeyde olmamasının değişim sürecinin ana nedeni olduğu belirtildi. Doğrusu, parti yönetimi bu durumu, parti içi bir yenilenme olarak nitelendirdi.
AKP’nin ‘Aile’ Benzetmesi
Ayrıca, açıklamada AKP’nin sadece siyasi bir parti değil, aynı davada mücadele eden bir aile olduğu, ve görev değişikliklerinin bu anlayış doğrultusunda yürütüldüğü ifade edildi. Bu görev değişimlerinin teşkilatlardaki kardeşliği ve çalışma enerjisini artıracağı da belirtildi.
2028 Seçimlerine Hazırlık
Bununla birlikte, açıklamada temel amacın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2028 seçimlerinden en güçlü sonuçla çıkmak olduğu vurgulandı. Yani, parti, yeni kadrolarla Türkiye Yüzyılı’nın inşasına devam etmeyi hedefliyor. Ancak, açıklamada istifaların nedenleri hakkında daha detaylı bilgi verilmedi.
İlginçtir ki, açıklamada istifaların sebepleriyle ilgili net bir bilgi yer almıyor. Fakat, parti yönetimi, yeni atamalarla 2028 seçimlerine hazırlanacağını açıkça belirtti. Bu durum, parti içindeki olası gerilimlerin altını çiziyor.