Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Erzincan’ın Kemah ilçesi merkezli 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, yerin 7.02 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem, bölgedeki vatandaşlar tarafından hissedilirken, herhangi bir olumsuz durum yaşanıp yaşanmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, deprem 13 Mayıs 2024 tarihinde saat 16:35’te gerçekleşti. Depremin meydana geldiği Kemah ilçesi, Erzincan il merkezine yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bölgede daha önce de zaman zaman küçük çaplı sarsıntılar yaşanmıştı. Yetkililer, deprem sonrası gelişmelerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini açıkladı.
Deprem Sonrası Gelişmeler ve Alınması Gereken Önlemler
Deprem sonrası vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Öncelikle, artçı sarsıntıların olabileceği göz önünde bulundurularak, hasar görmüş binalardan uzak durulması önem taşıyor. Yetkililerin uyarılarına kulak verilmesi ve panik yapmaktan kaçınılması gerekiyor. Ayrıca, deprem çantası bulundurmak ve acil durum planı hazırlamak da hayati önem taşıyor.
Diğer Gelişmeler: Beşiktaş’ta İlginç Olay
Bu arada, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. Bir kadın sürücü, aracını yolun ortasında durdurarak trafik akışını engelledi ve direksiyon başında dans etti. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı. Bu tür davranışların, trafik güvenliğini tehlikeye attığı ve başkalarının can güvenliğini riske attığı unutulmamalıdır.
Önemli Not: Deprem ve diğer acil durumlarla ilgili güncel bilgilere ulaşmak için AFAD’ın resmi internet sitesi ve diğer güvenilir kaynaklar takip edilmelidir.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
8 gün önceEKONOMİ
8 gün önceSAVUNMA SANAYİ
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önceSAVUNMA SANAYİ
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önce
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3055 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
696 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
668 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
631 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
620 kez okundu