İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘Huzur İstanbul’ uygulaması, şehrin güvenliğini sağlamak adına dün iki aşamada yoğun bir şekilde uygulandı. Uygulama kapsamında yapılan denetimlerde, aralarında çeşitli suçlardan aranan kişilerin de bulunduğu 1109 şüpheli gözaltına alındı.
İlk aşamada, 20.00-22.00 saatleri arasında 213 farklı noktada sabit yol uygulaması gerçekleştirildi. Bu uygulamaya 1277 personel katılırken, polis helikopteri ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı 5 bot da destek verdi. İkinci aşamada ise 22.00-23.59 saatleri arasında umuma açık yerlerde denetimler yapıldı. Bu denetimlere 1180 personel katılım gösterdi.
Uygulama kapsamında gerçekleştirilen GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgulamaları da dikkat çekiciydi. Toplamda 374 bin 952 kişinin GBT sorgulaması yapılırken, kontrollerde suç işlediği tespit edilen 1109 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin yanı sıra, yapılan aramalarda çeşitli suç unsurları da ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında 25 ruhsatsız tabanca, 1 otomatik silah, 3 tüfek, 5 kurusıkı tabanca, 91 fişek, 872,57 gram uyuşturucu madde, 125 uyuşturucu hap ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 197 bin 630 lira nakit para bulunuyordu.
Denetimler sadece suçlularla sınırlı kalmadı. Ekipler, 596 umuma açık iş yerini de denetledi. Bu denetimler sonucunda 4 iş yerine ve 39 kişiye idari işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde ise 47 bin 135 araç ve 2 bin 466 motosiklet kontrol edildi. Trafik kurallarını ihlal eden 2 bin 606 araç ve motosiklet ile 45 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca, 5 araç trafikten men edildi. Trafik denetimlerinde kesilen toplam ceza miktarı ise 2 milyon 677 bin 739 lirayı buldu.
‘Huzur İstanbul’ uygulaması, İstanbul’un güvenliği için emniyet güçlerinin kararlılıkla çalışmalarına devam ettiğini bir kez daha gösterdi. Uygulama, suçla mücadelede etkin bir rol oynarken, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasını hedefliyor.
SAVUNMA SANAYİ
8 gün önceEKONOMİ
8 gün önceSAVUNMA SANAYİ
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önceSAVUNMA SANAYİ
8 gün önceGÜNDEM
8 gün önce
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
21 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
21 kez okundu
3
Bakan Uraloğlu’ndan TÜRKSAT GES Değerlendirmesi: Yeşil Enerjiyle Geleceğe Yönelik Önemli Adımlar
18 kez okundu
4
Sigara Salgını: Türkiye’de Her Yıl 100 Bin Kişi Sigaraya Bağlı Nedenlerle Hayatını Kaybediyor
17 kez okundu
5
Sağlık Bakanlığı’ndan Tütünle Mücadelede 1 Milyon Hedefi: Sigara Bırakma Polikliniklerine İlgi Artıyor
16 kez okundu