DOLAR 43,6445 0.02%
EURO 51,8953 -0.07%
ALTIN 7.116,240,86
BITCOIN 2889332-4.62471%
Mersin
13°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Zelenski’den Rusya’nın İHA Saldırılarına Tepki: ‘Savaşmaya Devam Ediyorlar’
6 okunma

Zelenski’den Rusya’nın İHA Saldırılarına Tepki: ‘Savaşmaya Devam Ediyorlar’

ABONE OL
11 Şubat 2026 15:15
Zelenski’den Rusya’nın İHA Saldırılarına Tepki: ‘Savaşmaya Devam Ediyorlar’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın ülkesine yönelik düzenlediği İHA saldırılarına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Rus ordusunun gece boyunca 129 İHA ile saldırı düzenlediğini belirtti. Bu saldırılar sonucunda Harkiv bölgesinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini, Sumi bölgesinde ise 1 kişinin öldüğünü ve 6 kişinin yaralandığını duyurdu.

Zelenski, Rusya’nın Zaporijya’da bir hastaneye de saldırı düzenlediğini ifade ederek, Rus ordusunun durmaya değil, savaşmaya devam etmeye hazırlandığını vurguladı. Bu tür saldırıların, savaşın sona erdirilmesi için devam eden müzakere sürecini baltaladığını belirten Zelenski, Rusya’nın durdurulması için Ukrayna’nın güçlü güvenlik garantilerine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Harkiv bölgesindeki saldırılarla ilgili olarak Zelenski, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Sumi bölgesindeki saldırılarda yaralananlara acil şifalar dileyen Zelenski, Ukrayna’nın her karış toprağını savunmaya devam edeceğini belirtti.

Zelenski’nin açıklamaları, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların şiddetinin devam ettiğini ve barış görüşmelerine rağmen gerginliğin azalmadığını gösteriyor. Ukrayna lideri, uluslararası toplumu Rusya’ya karşı daha sert yaptırımlar uygulamaya ve Ukrayna’ya daha fazla askeri destek sağlamaya çağırdı.

Rusya’dan ise henüz Zelenski’nin açıklamalarına resmi bir yanıt gelmedi. Ancak Rusya, daha önce de Ukrayna’daki askeri hedeflere yönelik saldırılar düzenlediğini ve sivil kayıpları hedef almadığını savunmuştu. Uluslararası gözlemciler ise, Rusya’nın saldırılarında sivillerin de hedef alındığına dair kanıtlar olduğunu belirtiyor.

Zelenski’nin açıklamaları, Ukrayna’daki savaşın ne kadar acımasız ve karmaşık olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Savaşın sona ermesi için diplomatik çabaların artırılması ve uluslararası toplumun daha fazla sorumluluk alması gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r