Antalya’da etkili olan şiddetli sağanak ve fırtına nedeniyle 7 ilçede okullar tatil edildi. Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre, kentte dün geceden bu yana devam eden olumsuz hava koşulları hayatı olumsuz etkiledi.
Özellikle yağışın şiddetini artırdığı Alanya, Gazipaşa, Kumluca, Finike, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde okullar, sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar göz önünde bulundurularak 1 gün süreyle tatil edildi. Bu karar, öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliğini sağlamak amacıyla alındı.
Şiddetli yağışlar nedeniyle birçok noktada su baskınları meydana geldi. Yollar su altında kalırken, çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Bazı binaların zemin katlarındaki evleri de su bastı. Bu durum, bölgedeki yaşamı olumsuz etkileyerek günlük hayatı sekteye uğrattı.
Yetkililer, vatandaşları olası risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sel ve su baskını riski olan bölgelerde yaşayanların tedbirli olması, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği göz önünde bulundurularak alternatif güzergahların kullanılması ve gerekli durumlarda yetkililere bilgi verilmesi istendi.
Öte yandan, kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olanlar ile çocuğu anaokulu ve kreşlere giden kadın personel de idari izinli sayıldı. Bu uygulama, risk grubunda yer alan çalışanların sağlığını korumak amacıyla hayata geçirildi.
Meteoroloji yetkilileri, yağışların önümüzdeki günlerde de devam edebileceği yönünde uyarılarda bulundu. Vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava durumu raporlarını takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
10 gün önceEKONOMİ
10 gün önceSAVUNMA SANAYİ
10 gün önceGÜNDEM
10 gün önceSAVUNMA SANAYİ
10 gün önceGÜNDEM
10 gün önce
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3099 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
739 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
714 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
674 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
663 kez okundu