Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi, yeni haftaya yükselişle başladı ve rekor tazeledi. Cuma günü tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştiren endeks, bugünkü açılışta da yükselişini sürdürdü. TRT Haber’in haberine göre, BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 88,52 puan artarak yüzde 0,62 yükselişle 14.269,21 puana ulaştı.
Bankacılık ve holding endeksleri de güne yükselişle başladı. Her iki endeks de yüzde 0,62 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,36 ile taş toprak olurken, en çok gerileyen ise yüzde 0,52 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.
Küresel piyasalarda ise ABD’de açıklanan enflasyon verisi etkili oldu. Geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesi, risk algısını bir miktar azalttı. Ancak bugün ABD, Çin ve Güney Kore’de piyasaların kapalı olması nedeniyle işlem hacmi düşük seyrediyor. Teknoloji ve yapay zeka hisselerine yönelik yüksek değerleme endişeleri devam ederken, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine gideceğine dair öngörüler güçlendi. Bu durum, piyasalarda risk iştahını artırarak BIST 100’e olumlu yansıdı.
Analistler, bu hafta ABD’de açıklanacak büyüme ve Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ile Fed Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantı tutanaklarından gelecek mesajların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor. Yurt içinde ise bütçe dengesi, yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde sanayi üretimi verileri takip edilecek. Teknik açıdan değerlendirildiğinde, BIST 100 endeksinde 14.300 ve 14.400 puan seviyeleri direnç olarak görülürken, 14.000 ve 13.900 puan seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.
Borsa İstanbul’un performansı, yatırımcıların dikkatle takip ettiği ekonomik gelişmelerle şekillenmeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacak veriler ve merkez bankalarının politikaları, piyasalardaki hareketliliği etkileyebilir.
SAVUNMA SANAYİ
13 gün önceEKONOMİ
13 gün önceSAVUNMA SANAYİ
13 gün önceGÜNDEM
13 gün önceSAVUNMA SANAYİ
13 gün önceGÜNDEM
13 gün önce
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
35 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
34 kez okundu
3
Bakan Uraloğlu’ndan TÜRKSAT GES Değerlendirmesi: Yeşil Enerjiyle Geleceğe Yönelik Önemli Adımlar
29 kez okundu
4
Sigara Salgını: Türkiye’de Her Yıl 100 Bin Kişi Sigaraya Bağlı Nedenlerle Hayatını Kaybediyor
27 kez okundu
5
Sağlık Bakanlığı’ndan Tütünle Mücadelede 1 Milyon Hedefi: Sigara Bırakma Polikliniklerine İlgi Artıyor
27 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.