DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN 2987969-0.4494%
Mersin
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

İZBETON Soruşturmasında Yeni Gelişme: 22 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi, Eski Başkan ve Yöneticiler de Dahil
4 okunma

İZBETON Soruşturmasında Yeni Gelişme: 22 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi, Eski Başkan ve Yöneticiler de Dahil

ABONE OL
16 Şubat 2026 11:45
İZBETON Soruşturmasında Yeni Gelişme: 22 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi, Eski Başkan ve Yöneticiler de Dahil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de, kamuoyunda yankı uyandıran İZBETON soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan 22 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla karşı karşıya.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen bir şüphelinin ise yurt dışında olduğu öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma, 25 Aralık 2025’te İzmir İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi’ne yönelik “zimmet” iddialarıyla ilgili olarak başlatılmıştı. Bu soruşturma kapsamında daha önce 11 şüpheli gözaltına alınmış, aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski İZBETON AŞ Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile kooperatifin yönetim kurulu üyeleri Y.K. ve B.B.’nin de bulunduğu isimler tutuklanmıştı. Diğer 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Son gelişmeler, soruşturmanın genişlediğini ve farklı boyutlara ulaştığını gösteriyor. Bilirkişi raporları doğrultusunda, dün 23 İZBETON AŞ çalışanının 2022 yılında sigorta primlerinin Örnekköy 4. Etap’ta çalışmış gibi gösterilmesine ilişkin olarak 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Bu kapsamda yakalanan 22 şüphelinin, İZBETON AŞ bünyesinde mühendis ve diğer çalışanlar olduğu ve 2022 yılında İZBETON’un inşaat işini kooperatife devretmesine rağmen, İZBETON tarafından çalıştırılıyor gibi gösterilerek prim ve maaş ödemesi yapıldığı tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, adliyeye sevk edilen şüphelilerin ifadeleri ve mahkeme süreci merakla bekleniyor. Soruşturmanın, İzmir’deki kamuoyunda uzun süre gündemde kalması ve yeni gelişmelere yol açması bekleniyor.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.