Zonguldak’ın Gelik beldesinde özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında meydana gelen göçük faciasında iki işçinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan maden ocağı sahibi H.B., tutuklandı. Olay, bölgede büyük üzüntü yaratırken, soruşturma derinleştiriliyor.
Dün yaşanan göçükte, işçiler Veysel Oruçoğlu ve Ziya Kiret hayatını kaybederken, İsmet Kabuk yaralandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen H.B., adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayın ardından bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, 3 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında hummalı bir çalışma başlattı. Ekipler, yaralı olarak kurtarılan İsmet Kabuk’a ulaşmayı başardı. Ancak, Oruçoğlu’nun cansız bedenine ulaşılması 7 saat sürdü. Kiret’in cansız bedeni ise yaklaşık 9 saat sonra maden ocağından çıkarılabildi.
Yaralı kurtarılan İsmet Kabuk, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındıktan sonra taburcu edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, maden ocağında yaşanan güvenlik açıkları ve ihmallerin olup olmadığı araştırılıyor.
Bu elim olay, maden ocaklarında yaşanan iş güvenliği sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi. Yetkililer, benzer olayların önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alınması ve denetimlerin sıklaştırılması gerektiği konusunda hemfikir. Olayla ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
18 gün önceEKONOMİ
18 gün önceSAVUNMA SANAYİ
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceSAVUNMA SANAYİ
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önce
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
43 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
42 kez okundu
3
Bakan Uraloğlu’ndan TÜRKSAT GES Değerlendirmesi: Yeşil Enerjiyle Geleceğe Yönelik Önemli Adımlar
36 kez okundu
4
Sigara Salgını: Türkiye’de Her Yıl 100 Bin Kişi Sigaraya Bağlı Nedenlerle Hayatını Kaybediyor
33 kez okundu
5
Sağlık Bakanlığı’ndan Tütünle Mücadelede 1 Milyon Hedefi: Sigara Bırakma Polikliniklerine İlgi Artıyor
33 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.