Ankara – İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gazi Meclis çatısı altında yürütülen kapsamlı çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Altun, 137 kurum ve kişinin dinlendiği, 4 bin 199 sayfa tutanağın tutulduğu yoğun bir istişare sürecinin geride bırakıldığını ifade etti.
Komisyonun hazırladığı raporun 21. toplantıda açıklanmasıyla birlikte yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayan Altun, raporun ‘Terörsüz Türkiye’ ve ‘terörsüz bölge’ vizyonunu somutlaştırdığını belirtti. Bu kapsamlı çalışma, geniş katılımlı, çok boyutlu ve titiz bir değerlendirme süreci sonunda ortaya çıktı. Raporda, terörün ülke gündeminden tamamen çıkarılması temel hedef olarak belirlenirken, kamu düzeni, özgürlükler ve toplumsal bütünleşmenin eş zamanlı olarak güçlendirilmesi gerektiğinin altı çizildi.
Altun, silah bırakma sürecinin, milletin huzur ve birlik iradesinin güçlü bir yansıması olduğuna dikkat çekti. Bu sürecin sadece bir güvenlik meselesi olmadığını, aynı zamanda demokrasiyi, kardeşliği ve ortak geleceği tahkim eden bir Türkiye modeli olduğunu vurguladı. ‘Terörsüz Türkiye’ anlayışının, aziz şehitlerin emanetine sahip çıkma kararlılığının bir ifadesi olduğunu belirten Altun, kadim topraklarda asırlardır süregelen ebedî kardeşliğin yeniden ve daha güçlü şekilde tesis edilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere, komisyona katkı sunan ve emek veren herkese minnettarlığını dile getiren Altun, sürecin kararlı adımlarla tamamlanmasını ve raporun millet için hayırlı olmasını temenni etti.
Çalışmaların detayları ve raporun içeriği, kamuoyuna duyurulacak 21. toplantıda netleşecek. Bu önemli gelişme, Türkiye’nin terörle mücadelesinde yeni bir sayfa açma potansiyeli taşıyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
18 gün önceEKONOMİ
18 gün önceSAVUNMA SANAYİ
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceSAVUNMA SANAYİ
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önce
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
43 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
42 kez okundu
3
Bakan Uraloğlu’ndan TÜRKSAT GES Değerlendirmesi: Yeşil Enerjiyle Geleceğe Yönelik Önemli Adımlar
36 kez okundu
4
Sigara Salgını: Türkiye’de Her Yıl 100 Bin Kişi Sigaraya Bağlı Nedenlerle Hayatını Kaybediyor
33 kez okundu
5
Sağlık Bakanlığı’ndan Tütünle Mücadelede 1 Milyon Hedefi: Sigara Bırakma Polikliniklerine İlgi Artıyor
33 kez okundu