ANKARA – TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü), Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde meydana gelen at ölümü olayıyla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, bazı medya organlarında yer alan “Değeri 100 milyon lira olan yarış atları kayıp” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Olayın detayları ve kamuoyuna duyurulması gereken hususlar şu şekilde açıklandı:
TİGEM’den yapılan açıklamada, olayın Çiftçibaşı Tay Tavlası’nda meydana geldiği ifade edildi. Tavladaki 19 tayın, henüz kesin nedeni belirlenemeyen bir şekilde padok servis kapısının açılması sonucu işletme dışına çıktığı belirtildi. Bu durumun ardından tayların kara yoluna ulaşmasıyla trafik kazaları meydana geldiği ve bu kazalarda 6 tayın telef olduğu, 4 tayın yaralandığı ve 9 tayın ise sağlıklı bir şekilde işletmeye geri getirildiği bildirildi.
Açıklamada, basında yer alan kayıp at iddialarının asılsız olduğu vurgulanarak, “İddia edildiği gibi kayıp olan tay veya at yoktur.” denildi. Ayrıca, telef olan 6 tayın toplam değerinin 100 milyon lira değil, yaklaşık 800 bin lira olduğu belirtildi.
Olayın hemen ardından gerekli idari ve adli süreçlerin başlatıldığı ve Malatya Valiliği ile TİGEM tarafından konuya ilişkin soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü bilgisi paylaşıldı. Malatya Valiliği tarafından da kamuoyuna resmi açıklama yapıldığı hatırlatıldı.
TİGEM, kamuoyunu asılsız ve spekülatif bilgilere itibar etmemesi konusunda uyardı. Olayla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.
Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.
SAVUNMA SANAYİ
18 gün önceEKONOMİ
18 gün önceSAVUNMA SANAYİ
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önceSAVUNMA SANAYİ
18 gün önceGÜNDEM
18 gün önce
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3321 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
961 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
935 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
894 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
885 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.