DOLAR 43,8465 0.2%
EURO 51,7390 0.24%
ALTIN 7.104,820,97
BITCOIN 29694982.64344%
Mersin
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

ABD Ekonomisi Büyümede Beklentilerin Altında Kaldı: 2025’in Dördüncü Çeyreğinde Yüzde 1.4 Büyüme
3 okunma

ABD Ekonomisi Büyümede Beklentilerin Altında Kaldı: 2025’in Dördüncü Çeyreğinde Yüzde 1.4 Büyüme

ABONE OL
20 Şubat 2026 17:05
ABD Ekonomisi Büyümede Beklentilerin Altında Kaldı: 2025’in Dördüncü Çeyreğinde Yüzde 1.4 Büyüme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD ekonomisi, 2025 yılının dördüncü çeyreğinde beklentilerin altında bir büyüme kaydetti. Resmi verilere göre, büyüme oranı yüzde 1.4 olarak gerçekleşti. Bu oran, ekonomistler tarafından öngörülen yüzde 1.4 ile yüzde 2.8 arasındaki büyüme beklentilerinin altında kaldı. Konuyla ilgili olarak komisyonun rapor mesaisi tamamlandı ve ortak rapora dair siyasi parti temsilcileri görüşlerini bildirdi.

Ekonomik verilerin açıklanmasının ardından siyasi arenada da hareketlilik yaşandı. Bazı temsilciler, büyüme rakamlarını değerlendirirken, gelecek dönem için alınması gereken önlemlere dikkat çekti. Özellikle Dervişoğlu’nun süreçle ilgili eleştirileri, kamuoyunda geniş yankı buldu.

Öte yandan, gündemde önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Casusluk iddianamesinin kabul edilmesi, siyasi çevrelerde tartışmalara neden oldu. Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın müzakere açıklamaları yaparken sevkiyatlara devam etmesi ise dikkat çekiyor.

Diplomasi cephesinde ise önemli bir gelişme yaşanıyor. Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze’deki insani durumla ilgili olarak ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaretin, Gazze’ye yönelik yardım çalışmalarının koordinasyonu ve bölgedeki gelişmelerin değerlendirilmesi açısından kritik öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Ek olarak, Ana Haber Bülteni’ni Faruk Aksoy sundu.

**Şifre Yenileme ve Kişisel Verilerin İşlenmesi**

Şifre yenileme işlemleri için kullanıcılara bilgilendirme yapıldı. Şifre yenileme bağlantısının gönderilebilmesi için e-posta adresi talep edildi ve şifre yenileme bağlantısı e-posta@email.com adresine gönderildi. Kullanıcıların gelen kutularını veya spam (önemsiz) klasörlerini kontrol etmeleri istendi. Kişisel verilerin, Aydınlatma Metni kapsamında işlendiği belirtildi.

**Üyelik ve Onaylar**

Üyelik işlemleri için “Üye ol” veya “Sosyal Hesap” butonlarından birine basan kullanıcıların, Üyelik Sözleşmesi’ni, Rıza Metni’ni ve Çerez Politikası’nı okuyup kabul ettikleri onaylanmaktadır.

**Kaynak:** HaberTürk (https://www.haberturk.com/abd-de-buyume-beklentinin-altinda-3863567-ekonomi)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r