DOLAR 43,8465 0.2%
EURO 51,7390 0.24%
ALTIN 7.104,820,97
BITCOIN 29694982.64344%
Mersin
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

ING Türkiye, Habitat Derneği ve ODTÜ İş Birliğiyle Dijital Öğretmenler Projesi’ni Yeniledi: Dijital Dönüşüme Katkı
2 okunma

ING Türkiye, Habitat Derneği ve ODTÜ İş Birliğiyle Dijital Öğretmenler Projesi’ni Yeniledi: Dijital Dönüşüme Katkı

ABONE OL
20 Şubat 2026 17:42
ING Türkiye, Habitat Derneği ve ODTÜ İş Birliğiyle Dijital Öğretmenler Projesi’ni Yeniledi: Dijital Dönüşüme Katkı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle 2020 yılından bu yana yürüttüğü Dijital Öğretmenler Projesi’ni yenileyerek daha geniş kapsamlı, güçlü yapılı ve zengin içerikli hale getirdi. Proje, öğretmenlerin dijital okuryazarlık becerilerini artırmayı, dijital dönüşümün aktif bir parçası olmalarını ve edindikleri bilgileri öğrencilerine aktarmalarını hedefliyor.

Bugüne kadar 10 binden fazla öğretmene dijital eğitim veren proje, öğretmenlerin teknolojiyle güçlenmesini sağlayarak, geleceğin dijital dünyasına uyum sağlamalarına yardımcı oluyor. ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, projenin yenilenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, dijitalleşmeyi stratejilerinin merkezine aldıklarını ve toplumsal yatırımlarında Türkiye’nin dijital dönüşümünü ve eğitimde fırsat eşitliğini desteklemeye öncelik verdiklerini belirtti. Gökgöz, bir ülkenin dijital geleceğinin sınıflarda şekillendiğine inandıklarını ve Dijital Öğretmenler projesi ile öğretmenleri dijitalleşmenin odağına alarak daha donanımlı bir dijital Türkiye vizyonuna katkı sunduklarını ifade etti.

Gökgöz, yapay zeka çağında teknolojiyi anlamlandırmanın önemine değinerek, proje ile sınıflarda merakı besleyen, üretkenliği teşvik eden bir teknoloji kültürü oluşturulmasına katkı sağladıklarını ve yarının insan kaynağına yatırım yaptıklarını vurguladı. Proje kapsamında bugüne kadar 10 binden fazla öğretmen aracılığıyla 250 binden fazla öğrenciye ulaşıldığını belirten Gökgöz, dijital dönüşümün eğitim üzerindeki etkisinin hızla arttığını ve öğretmenlerin değişen ihtiyaçları doğrultusunda projeyi yenileyerek daha da ileriye taşıdıklarını sözlerine ekledi. Gökgöz, projeye katkı sağlayan tüm öğretmenlere ve paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu ise, dijital dönüşümün kapsayıcı ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleşmesinin, toplumun tüm kesimlerinin bu sürece dahil edilmesiyle mümkün olduğuna inandıklarını belirtti. Caldu, Dijital Öğretmenler projesi ile öğretmenlerin dijital becerilerini artırmayı ve eğitimde teknoloji kullanımını güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Proje kapsamında, dijital araç kullanımının yanı sıra, dijital vatandaşlık, güvenlik, yaratıcı ifade ve görsel üretim gibi çağın temel yetkinliklerinin öğretmenlere kazandırılması hedefleniyor. Caldu, projenin eğitimde fırsat eşitliğini desteklemesinin ve Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlere eşit erişim sunmasının projeyi değerli kıldığını vurguladı. Caldu, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu ve dijital becerilerin herkes için erişilebilir olduğu bir gelecek inşa etmeye devam edeceklerini belirtti.

Haberin kaynağı: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r