DOLAR 43,8377 0.16%
EURO 51,7041 0.16%
ALTIN 7.182,082,07
BITCOIN 29891850.53395%
Mersin
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Özgür Özel’den Kocaeli’ye Halkçı Belediyecilik Vaadi: ‘Kepçeyle Verip Çay Kaşığıyla Alıyorlar!’
6 okunma

Özgür Özel’den Kocaeli’ye Halkçı Belediyecilik Vaadi: ‘Kepçeyle Verip Çay Kaşığıyla Alıyorlar!’

ABONE OL
21 Şubat 2026 14:30
Özgür Özel’den Kocaeli’ye Halkçı Belediyecilik Vaadi: ‘Kepçeyle Verip Çay Kaşığıyla Alıyorlar!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde düzenlenen “Millet iradesine sahip çıkıyor” mitinginde halka seslendi. Habertürk’ün haberine göre, konuşmasında Kocaeli’nin önemine vurgu yapan Özel, yerel yönetimlere dair önemli mesajlar verdi.

Özel, konuşmasına “Emeğin başkentinde, alın terinin başkentinde, kardeşliğin başkentinde bu güzel meydanı saygıyla selamlıyorum” sözleriyle başladı. İzmit’teki kalabalığı selamlayan Özel, “Bu meydanı dolduran her görüşten, siyasi iradesine sahip çıkan, haktan, hukuktan yana olan Kocaeli’nin bütün demokratlarına merhaba” dedi.

CHP’nin yerel yönetimlerdeki başarısına dikkat çeken Özel, “İzmit Belediyesi’ni iki seçim kazanırken onun yanına Derince ve Karamürsel’i ekledik. Tüm Kocaeli’ye selam olsun” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki seçimlerde halkçı belediyeciliği Kocaeli’nin tamamına getirecekleri vaadinde bulunan Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi örneğini verdi. İBB’yi kazandıklarında, belediyenin kamu ve parti teşkilatlarına tahsis edilen araçlarının alana sığmadığını belirten Özel, “Anne Taksi uygulamasını yapıp o araçları annelere tahsis edenlere helal olsun” dedi.

Kocaeli’nin vergi sıralamasındaki yerine de değinen Özel, “Kocaeli vergi sıralamasında bazen 3., bazen 2. sırada. Kişi başına vergi vermede ise Kocaeli 1. sırada. Vergi verme konusunda ise yüzde 98 ile yine en önde” dedi. Ancak, Kocaeli’nin aldığı ödeneklere dikkat çekerek, “Kocaeli 1 Trilyon Lira vergi vermiş, 36 milyar TL ödenek almış. Yani Kocaeli kepçeyle vermiş ama ona AK Parti çay kaşığıyla vermiş” şeklinde konuştu.

Sağlık hizmetleri yatırımlarında Kocaeli’nin geride kaldığını belirten Özel, “Sağlık hizmetleri yatırımında 81 il içinde Kocaeli 61’inci sırada. Kocaeli’nde bir metroyu bitirmekten acizler” ifadelerini kullandı. Trabzon örneğini vererek, “Trabzon 5 dönemdir AK Parti’de, 1 metro yok. Nasıl olur dedim İstanbul’da 1 Trabzonlu 10 metro yapıyor; Trabzon’da 10 AK Partili 1 metro yapamıyor. Kocaeli’nde de aynı durum var” dedi.

Özel, konuşmasını Kocaeli’nde sırtını şehre dönenleri unutmayacakları mesajıyla tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.