Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 500 bin konutluk devasa projede kura çekilişleri, planlandığı gibi tüm hızıyla devam ediyor. Bugün Bursa’da yapılacak konutlar için hak sahipleri belirlenirken, on binlerce aile yeni yuvalarına kavuşacak.
Bursa’da bugün 17 bin 225 konutun hak sahibinin belirleneceği kura çekilişi, büyük bir heyecanla takip ediliyor. Toplamda 29 bin 566 ailenin yeni bir eve sahip olacağı bu önemli süreç, TOKİ’nin resmi YouTube kanalı ve diğer sosyal medya platformları üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. Bu sayede, kura sonuçları anlık olarak vatandaşlarla paylaşılıyor ve şeffaflık ilkesi gözetiliyor.
Kura çekilişlerinin tamamlanmasının ardından, hak sahiplerinin isim listeleri noter onayı ile kesinleşecek. Akşam saatlerinde ise bu listeler, e-Devlet Kapısı üzerinden erişime açılacak. Bu sayede, vatandaşlar sonuçları kolayca öğrenebilecekler. Hak sahibi olanlar, bir sonraki aşamada sözleşme imzalama ve ödeme süreçleri hakkında bilgilendirilecekler. Bu süreç, konut sahibi olmak isteyenler için önemli bir adım olacak.
Projenin takvimi de netleşmeye başladı. Önümüzdeki günlerde de kura heyecanı devam edecek. Yeni haftanın takvimine göre, 16-22 Şubat 2026 tarihleri arasında 11 ilde toplam 98 bin 839 konutun daha kurası çekilecek. Bu süreçte, konut sahibi olma hayali kuran binlerce vatandaşın umutları yeşerecek. 22 Şubat’a gelindiğinde ise kura çekilen il sayısı 69’a ulaşacak ve hak sahibi belirlenen konut sayısı 312 bin 290’a yükselecek.
Bu büyük proje, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. TOKİ’nin sosyal konut hamlesi, şehirlerin çehresini değiştirirken, aynı zamanda vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Projenin ilerleyen aşamalarında da kura çekilişleri ve diğer gelişmeler kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek.
SAVUNMA SANAYİ
08 Nisan 2026EKONOMİ
08 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Nisan 2026GÜNDEM
08 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
08 Nisan 2026GÜNDEM
08 Nisan 2026
1
Donald Trump’tan Küresel Ticarete Yeni Darbe: Tarifeler %15’e Yükseldi
114 kez okundu
2
Türkiye’den Kakao İhracatında Rekor: 5 Yılda %114,7 Artış
107 kez okundu
3
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
100 kez okundu
4
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
99 kez okundu
5
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Tıp Bayramı’nda ‘El-Kanun fi’t-Tıbb’ Hediyesi
95 kez okundu