DOLAR 43,8551 0.02%
EURO 51,8962 0.32%
ALTIN 7.256,531,04
BITCOIN 2958602-0.79846%
Mersin
15°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne’de Taşkın Alarmı: Tunca Köprüsü Kapatıldı, Önlemler Artırıldı
11 okunma

Edirne’de Taşkın Alarmı: Tunca Köprüsü Kapatıldı, Önlemler Artırıldı

ABONE OL
23 Şubat 2026 00:44
Edirne’de Taşkın Alarmı: Tunca Köprüsü Kapatıldı, Önlemler Artırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de etkili olan yağışlar ve yukarı havzalardan gelen suyun etkisiyle nehir debilerindeki artış, taşkın riskini beraberinde getirdi. Bu kapsamda, Meriç ve Tunca nehirleri arasında kalan İki Köprü Arası mevkisinde önlemler artırılırken, Tunca Köprüsü araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Köprünün ikinci bir emre kadar kapalı kalacağı bildirildi. Karaağaç Mahallesi ile bağlantıyı sağlayan köprünün trafiğe kapatılması nedeniyle ulaşım, Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü’nden sağlanıyor.

Edirne Valisi Yunus Sezer, bölgede incelemelerde bulunarak taşkın riski bulunan alanlardaki çalışmaları yerinde takip etti ve ekiplerden bilgi aldı. Yetkililer, nehir debilerinin anlık olarak izlendiğini ve risk durumuna göre ilave tedbirlerin alınabileceğini belirtti. Vatandaşlar, riskli bölgelere yaklaşmamaları konusunda uyarıldı.

Vali Sezer, AFAD Kriz Merkezi’ndeki toplantının ardından yaptığı açıklamada, Tunca ve Meriç nehirlerinin birleştiği noktada debinin 1365 metreküp/saniyeye ulaştığını bildirdi. Bu rakamın bu yıl ilk kez ölçüldüğünü belirten Sezer, Meriç Nehri’ndeki suyun yükselmesi nedeniyle Tunca Nehri ile buluştuğu noktada geriye doğru bir tepme yaşandığını ifade etti. Meriç ve Tunca nehirleri arasındaki ada kısmında kısmi taşkın riski bulunduğunu belirten Sezer, bu geceden itibaren tedbir alarak tahliyelerin gerçekleştirileceğini ve Tunca Köprüsü’nün trafiğe kapatılacağını duyurdu.

Sezer, Türkiye-Yunanistan sınırında Meriç Nehri ile birleşen Arda Nehri üzerindeki üç barajın dolu olduğunu ve bu nedenle üst savaktan su salımı yapıldığını belirtti. Bulgaristan’daki barajlarda su tutulmasının mümkün olmadığını ifade eden Sezer, Türkiye’ye ulaşması zaman alan suyun etkilerini yakından takip ettiklerini vurguladı.

Taşkının kent merkezini koruyan yazlık ve kışlık seddeleri aşması için debinin 2 bin 200 metreküp/saniyeye ulaşması gerektiğini belirten Sezer, böyle bir seviyeyi beklemediklerini ancak tüm tedbirlerin alındığını ekledi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan ile görüştüğünü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin de konuyu yakından takip ettiğini ifade etti. Yazlık seddelerle ilgili tedbirlerin alındığını, iş makineleri ve gerekli teçhizatın sahada hazır bulunduğunu belirten Sezer, Bosnaköy ve çevresindeki bağ evlerinin sahiplerine bölgeye gitmemeleri yönünde uyarıda bulundu. Ayrıca, yazlık seddelerde yırtılmalar yaşanabileceği ve yol olarak kullanılan bazı seddelerin trafiğe kapatıldığı bilgisini paylaştı. Tunca Nehri kenarındaki Değirmenyeni köyündeki seddelere yakın evlerdeki durum da yakından takip ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r