İstanbul Küçükçekmece’de 16 yaşındaki Z.T., proje ödevi için okuldan dönerken iki kişinin saldırısına uğradı. İHA’nın haberine göre, Fatih Mahallesi’nde 17 Haziran 2025 tarihinde meydana gelen olayda, Fırat K. ve Rıdvan C. isimli şahıslar, Z.T.’nin yolunu keserek bir kadının fotoğraflarını çektiği iddiasıyla saldırdı. Saldırganlar, genci feci şekilde darp etti.
Olayın ardından hastaneden darp raporu alan Z.T., şahıslar hakkında şikayetçi oldu. Dava sürecinde, saldırganların Z.T.’yi darp ettikten sonra kan izlerini gizlemek için akıl almaz yöntemlere başvurduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, Z.T.’yi önce bir cami tuvaletine götürüp yüzünü yıkadılar, ardından bir giyim mağazasından yeni elbiseler satın aldılar. Kanlı kıyafetleri poşete koyan saldırganlar, Z.T.’yi ailesine durumu anlatmaması konusunda tehdit etti.
Olayın ortaya çıkması, Z.T.’nin ağabeyinin durumu fark etmesiyle gerçekleşti. Yapılan incelemelerde, Z.T.’nin telefonunda herhangi bir uygunsuz kayda rastlanmadı. Ayrıca, olayda adı geçen kadının ifadesinde, olayla ilgisi olmadığı belirtildi.
Mahkemede sanıkların savunmaları dikkat çekti. Sanıklar, Z.T.’ye ‘yanlışlıkla kafa attıklarını’ iddia etti. Bugün görülen karar duruşmasında mahkeme, Rıdvan C. hakkında beraat kararı verirken, Fırat K.’ye 1 yıl 4 ay hapis cezası verdi.
Burnundaki kırık nedeniyle ameliyat olacağı öğrenilen Z.T. ve ailesi, kararın yetersiz olduğunu belirterek itiraz edeceklerini açıkladı. Yaşadığı dehşeti anlatan Z.T., saldırganların kendisini bileklerinden tutup 4 kez kafa attığını ve telefonunu incelediklerini ifade etti. Z.T., hiçbir şey bulamayınca olayı örtbas etmeye çalıştıklarını belirtti.
Öte yandan, olay anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, iki şahsın Z.T.’yi çağırdığı ve ardından darp ettikleri görüldü. Habertürk’ün haberine göre, Z.T. ve ailesi karara itiraz edecek.
Kaynak: İHA / Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
12 Nisan 2026EKONOMİ
12 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
12 Nisan 2026GÜNDEM
12 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
12 Nisan 2026GÜNDEM
12 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4307 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1978 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1936 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1899 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1894 kez okundu