DOLAR 43,8751 0.07%
EURO 51,7329 0.12%
ALTIN 7.308,310,40
BITCOIN 29067044.64348%
Mersin
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Adalet Bakanı Gürlek’ten ‘Terörsüz Türkiye’ ve Yargı Reformu Açıklamaları
7 okunma

Adalet Bakanı Gürlek’ten ‘Terörsüz Türkiye’ ve Yargı Reformu Açıklamaları

ABONE OL
25 Şubat 2026 13:15
Adalet Bakanı Gürlek’ten ‘Terörsüz Türkiye’ ve Yargı Reformu Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Akın Gürlek, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Gürlek, özellikle “Terörsüz Türkiye” süreci, 12. Yargı Paketi ve sosyal medya düzenlemeleri hakkında bilgi verdi.

“Terörsüz Türkiye” süreciyle ilgili olarak Gürlek, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun raporunu TBMM Başkanlığı’na sunduğunu belirtti. Sürece ilişkin takdirin Meclis’te olduğunu vurgulayan Gürlek, Adalet Bakanlığı olarak sadece teknik destek sağladıklarını ifade etti. Gürlek, nihai amacın PKK’nın silah bırakması ve kendini feshetmesi olduğunu, yasal çerçeve düzenlemesinin ise Meclis tarafından yapılacağını söyledi. Ayrıca, şahsi cezasızlık algısına yol açacak, genel affa yönelik veya şahsa özgü bir düzenlemenin yapılmayacağının altını çizdi.

Suça sürüklenen çocuklarla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Gürlek, çocukların suç örgütleri tarafından kullanıldığını tespit ettiklerini belirtti. Bu konuda Meclis’te bir komisyon kurulduğunu hatırlatan Gürlek, 12. Yargı Paketi’nde gerekli yasal değişikliklerin yapılacağını ifade etti. 12. Yargı Paketi’nin içeriği ve ne zaman geleceği sorusuna ise Gürlek, çalışmaların devam ettiğini belirterek cevap verdi. Özellikle sosyal medya yasası ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu ve bu konunun pakete dahil edileceğini söyledi. 15 yaşından küçük çocuklar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, 15 yaşını doldurmuş ve üzerindeki kişilerin sosyal medya kullanımına yönelik ise Adalet Bakanlığı’nın çalışma yaptığını belirtti. Bu çalışmaların, anonim hesapların ve sahte hesaplarla itibar suikastlarının önüne geçmeyi hedeflediği öğrenildi.

Bakan Gürlek, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanan Alican Uludağ ile ilgili İstanbul’daki mahkemenin karar vermesine ilişkin soruya da yanıt verdi. Gürlek, Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre suç yerinin önemli olduğunu ve suçun işlendiği tarihte İstanbul olduğu için kararın İstanbul’da verildiğini belirtti. Bu sürecin tamamen bağımsız yargının kontrolünde olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.