Ankara’da düzenlenen iftar programında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ve gözlemci ülkelerin büyükelçileri ve İİT yetkilileri ile bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, program Ankara’daki bir otelde gerçekleştirildi. Bakan Fidan, Türkiye’nin İİT Dışişleri Bakanları Konseyi Dönem Başkanı olarak teşkilatın çalışmalarına katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.
Bakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iftar programına ilişkin düşüncelerini dile getirdi. İİT ülkelerinin büyükelçileri ve temsilcileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Fidan, İİT’nin önemine dikkat çekti. Fidan, “İİT, insani ve siyasi krizler karşısında İslam dünyasının ortak hareket etmesini sağlarken küresel ölçekte adaletin tesisine yönelik her geçen gün daha etkin bir rol üstlenmektedir,” ifadelerini kullandı. Bu iftarın, İslam dünyasının birliği ve dayanışması için önemli bir fırsat olduğuna işaret etti.
Türkiye’nin İİT Dışişleri Bakanları Konseyi Dönem Başkanlığı sürecinde, teşkilatın çalışmalarına aktif olarak katkı sağlandığını vurgulayan Fidan, Türkiye’nin İİT içindeki lider rolüne dikkat çekti. Bakan Fidan, açıklamasında Ramazan ayının tüm insanlık için barışa ve huzura vesile olmasını temenni etti. İftar programına katılan büyükelçilere şükranlarını sunan Fidan, bu tür etkinliklerin İslam dünyası arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini belirtti.
İftar programı, Türkiye’nin İİT içindeki rolünü pekiştiren ve küresel meselelerde işbirliğini teşvik eden önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Program, aynı zamanda, Türkiye’nin insani yardım ve adalet temelli dış politika vizyonunu da yansıtıyor. Türkiye, İİT çatısı altında, İslam dünyasının ortak çıkarlarını korumak ve küresel arenada daha etkin bir rol oynamasını sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.
Bu özel günde bir araya gelen diplomatlar, karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, İİT’nin geleceği ve karşılaşılan zorluklar üzerine fikir alışverişinde bulundu. İftar programı, Müslüman dünyasının dayanışma ruhunu güçlendirirken, küresel barış ve istikrar için de umut verici bir mesaj verdi.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
22 gün önceEKONOMİ
22 gün önceSAVUNMA SANAYİ
22 gün önceGÜNDEM
22 gün önceSAVUNMA SANAYİ
22 gün önceGÜNDEM
22 gün önce
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
49 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
49 kez okundu
3
Bakan Uraloğlu’ndan TÜRKSAT GES Değerlendirmesi: Yeşil Enerjiyle Geleceğe Yönelik Önemli Adımlar
42 kez okundu
4
Sigara Salgını: Türkiye’de Her Yıl 100 Bin Kişi Sigaraya Bağlı Nedenlerle Hayatını Kaybediyor
39 kez okundu
5
Sağlık Bakanlığı’ndan Tütünle Mücadelede 1 Milyon Hedefi: Sigara Bırakma Polikliniklerine İlgi Artıyor
39 kez okundu