İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticaretine yönelik kapsamlı bir operasyon düzenledi. Operasyonlar sonucunda, Beylikdüzü, Esenyurt ve Başakşehir’de belirlenen adreslere baskınlar yapıldı. DHA’nın haberine göre, baskınlar 3 ev ve 1 depoyu kapsadı.
Operasyonlarda elde edilen bulgular, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede önemli bir başarıyı işaret ediyor. Aramalarda, özellikle dikkat çekici bir yöntemle gizlenmiş uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Kahveye emdirilmiş halde 370 kilo 450 gram metamfetamin ve 4 kilo 150 gram eroin olmak üzere toplamda 374 kilo 600 gram uyuşturucu maddeye el konuldu. Bu miktardaki uyuşturucu, operasyonun büyüklüğünü ve uyuşturucu tacirlerinin kullandığı yöntemlerin çeşitliliğini gözler önüne seriyor.
Operasyon kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Bu süreçte, şüphelilerin uyuşturucu ticaretiyle bağlantıları ve olası diğer suçlarla ilişkileri detaylı bir şekilde araştırılacak.
Öte yandan, İstanbul Büyükçekmece Adliyesi’nin adli emanet deposundan çalınan 25 kilo altın ve 50 kilo gümüşün, göçmen kaçakçılığı operasyonunda ele geçirildiği ortaya çıktı. Bu durum, suç örgütlerinin farklı faaliyetler arasındaki bağlantılarını ve yasadışı gelir elde etme yöntemlerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Yetkililer, suç örgütleriyle mücadelede kararlılıkla çalışmalarına devam ediyor. Uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer organize suçlarla mücadele, toplum sağlığı ve güvenliği için büyük önem taşıyor. Operasyonların, uyuşturucu ticaretinin engellenmesi ve suç örgütlerinin çökertilmesi yönündeki çabalara önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Operasyonlarla ilgili gelişmelerin takip edilmeye devam edeceği belirtildi.
