Türkiye’nin birçok ilinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitim ve çalışma hayatında aksamalar yaşanıyor. Erzurum, Gümüşhane, Tunceli ve Malatya’da okullar tatil edilirken, hamile ve engelli kamu personeline idari izin verildi.
Erzurum’da Eğitimde Ara
Erzurum’da kar yağışı nedeniyle Aşkale, Tekman, Karayazı ve Hınıs ilçelerinin tamamında, Horasan ilçesinde ise taşımalı eğitime 26 Şubat Perşembe günü ara verildi. Kaymakamlıkların sosyal medya hesaplarından yapılan duyurularda, olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi. Ayrıca, Aşkale, Tekman, Karayazı ve Hınıs ilçelerinde hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı açıklandı. Erzurum Valisi Aydın Baruş, Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiğini duyurdu.
Gümüşhane’de Okullar Tatil
Gümüşhane’de de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik tahminlere göre kar yağışının devam edeceği ve buzlanma riski olduğu belirtildi. Bu nedenle, kent genelinde eğitime ara verilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli, malul ve ağır kronik hastalığı bulunan personel ile çocuğu kreş, anaokulu ve ilkokula devam eden kadın personelin de 26 Şubat Perşembe günü idari izinli sayılacağı bildirildi.
Tunceli’de Eğitimde Kısıtlama
Tunceli’de kar yağışı nedeniyle Ovacık, Nazımiye ve Pülümür ilçelerinin tamamında, Hozat ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Valilik açıklamasında, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı tedbirlerin alındığı belirtildi. Pülümür, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 26 Şubat Perşembe günü eğitim-öğretime ara verilirken, Hozat ilçesinde sadece taşımalı eğitime ara verildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan kadın personellerin de aynı gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.
Malatya’da Taşımalı Eğitime Ara
Malatya’nın Arapgir ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime ara verildi. Kaymakamlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı, kırsal mahallelerde ise tipi ve buzlanma etkili olduğu belirtildi.
Bu gelişmeler, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde eğitim ve ulaşımda aksamalara neden oldu. Yetkililer, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
23 gün önceEKONOMİ
23 gün önceSAVUNMA SANAYİ
23 gün önceGÜNDEM
23 gün önceSAVUNMA SANAYİ
23 gün önceGÜNDEM
23 gün önce
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
51 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
50 kez okundu
3
Bakan Uraloğlu’ndan TÜRKSAT GES Değerlendirmesi: Yeşil Enerjiyle Geleceğe Yönelik Önemli Adımlar
44 kez okundu
4
Sigara Salgını: Türkiye’de Her Yıl 100 Bin Kişi Sigaraya Bağlı Nedenlerle Hayatını Kaybediyor
40 kez okundu
5
Sağlık Bakanlığı’ndan Tütünle Mücadelede 1 Milyon Hedefi: Sigara Bırakma Polikliniklerine İlgi Artıyor
40 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.