Türkiye’nin birçok ilinde etkili olan kar yağışı, don ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verildi. Olumsuz hava koşulları, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayatı olumsuz etkilerken, birçok öğrenci ve kamu çalışanı için de tedbirler alındı.
Erzurum’da kar yağışı nedeniyle Aşkale, Tekman, Karayazı ve Hınıs ilçelerinin tamamında, Horasan ilçesinde ise taşımalı eğitime 26 Şubat Perşembe günü ara verildi. Kaymakamlıkların açıklamalarına göre, olumsuz hava koşullarının etkili olması nedeniyle bu karar alındı. Ayrıca, belirtilen ilçelerde hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı duyuruldu. Erzurum Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde de eğitime ara verildiğini bildirdi.
Gümüşhane’de de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik tahminlere göre kar yağışının devam edeceği ve buzlanma riski olduğu belirtildi. Bu kapsamda, kent genelinde eğitime ara verilirken, hamile, engelli, malul ve kronik hastalığı bulunan kamu personeli ile çocuğu kreş, anaokulu ve ilkokula devam eden kadın personelin de 26 Şubat Perşembe günü idari izinli sayılacağı açıklandı.
Tunceli’de ise Ovacık, Nazımiye ve Pülümür ilçelerinin tamamında, Hozat ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışına bağlı olumsuzluklar yaşanabileceği ifade edildi. Pülümür, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde tüm okullarda eğitim-öğretime ara verilirken, Hozat ilçesinde sadece taşımalı eğitimde ara verildi. Aynı zamanda, hamile ve engelli personel ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi. Bu kararlar, öğrencilerin ve personelin güvenliğini sağlamak amacıyla alındı. Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu diğer illerde de benzer tedbirlerin alınabileceği belirtiliyor.
