Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un kalbinde yer alan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistemi’nin 26 Şubat 2024’te hizmete girdiğini hatırlatarak, projenin başarısını gözler önüne serdi. Bakan Uraloğlu, Marmaray ile entegre olan hattın açıldığı günden bu yana 8 milyon 56 bin 569 kişiye hizmet verdiğini açıkladı.
8,3 kilometrelik hat, tarihi surlar ve kültürel miras alanlarının korunmasıyla, modern ulaşım ile tarihi dokuyu bir araya getiriyor. Sirkeci, Cankurtaran, Kumkapı, Yenikapı, Cerrahpaşa, Kocamustafapaşa, Yedikule ve Kazlıçeşme olmak üzere 8 istasyondan oluşan güzergah, İstanbul’un tarihi ve kültürel mirasını yansıtan bir rota üzerinde yer alarak turizme de önemli katkılar sağlıyor.
Bakan Uraloğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme arasında günde 83 sefer düzenlendiğini ve sabah 06.00’dan gece 23.00’e kadar 25 dakikalık aralıklarla hizmet verildiğini belirtti. Seyahat süresinin Sirkeci-Kazlıçeşme arasında 17 dakika, Kazlıçeşme-Sirkeci arasında ise 25 dakika olduğunu ifade eden Uraloğlu, hattın sefer başına bin 637 yolcu kapasitesine sahip olduğunu da ekledi.
Proje alanının toplamda 215 bin metrekare olduğunu söyleyen Uraloğlu, demiryolu ulaşımı için 92 bin 450 metrekarelik alan kullanıldığını belirtti. Geriye kalan 122 bin 550 metrekare ise yaya yürüme alanları, bisiklet ve scooter parkurları, dinlenme ve rekreasyon alanları olarak düzenlenerek vatandaşların kullanımına açıldı. Bu sayede İstanbul’a, şehrin tam kalbinde büyük bir yeşil alan kazandırıldı.
Uraloğlu, proje kapsamında raylı sistemin yanı sıra yaya ve mikro mobilite araçları için de düzenlemeler yapıldığını, sosyal aktivite alanları oluşturulduğunu ve yaya ile karayolu alt geçitlerinin rehabilite edildiğini vurguladı. Bu çalışmalarla, projenin sadece ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayıp, insanların yaşam konforunu da artırdığına dikkat çekti.
Haber Türk’te yer alan habere göre, bu proje İstanbul’un tarihi dokusunu korurken, modern ulaşım imkanlarını da bir araya getirerek şehir yaşamına önemli bir değer katıyor.
SAVUNMA SANAYİ
23 gün önceEKONOMİ
23 gün önceSAVUNMA SANAYİ
23 gün önceGÜNDEM
23 gün önceSAVUNMA SANAYİ
23 gün önceGÜNDEM
23 gün önce
1
Togg Bayilik Sistemine Geçiyor: İlk Etapta Beş İl Hedefte
3974 kez okundu
2
Ekonomist Eryılmaz’dan Kritik Piyasa Değerlendirmesi: Borsa İstanbul’da Baskı Sürüyor, Altın ve Gümüşte Dalgalanma Uyarısı
3356 kez okundu
3
Turizm Sektöründe 138 Milyon Lira Ceza
2540 kez okundu
4
BRICS+ Moda Zirvesi: Türk Modasının Küresel Etkisinin Artırılması
2007 kez okundu
5
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi İndirildi
1992 kez okundu