Site icon Ticaret Haber | Güncel Haberler ve Son Dakika Haberleri

Kar Yağışı Etkisiyle Erzincan ve Erzurum’da Okullar Tatil Edildi, Kamu Personeline İdari İzin

Meteorolojik tahminlere göre, Erzincan ve Erzurum’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime ara verildi. Kar yağışının aralıklarla devam etmesi ve hava sıcaklığındaki düşüşün buzlanmalara yol açması beklenirken, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak bu karar alındı.

Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okul ve kurumlarda 27 Şubat Cuma günü eğitime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve ağır kronik hastalığı olan personel ile çocuğu anaokulu ve kreşlere devam eden kadın personelin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı belirtildi. Bu karar, ulaşımda yaşanabilecek riskler ve trafik güvenliği endişesiyle alındı.

Erzurum’da da benzer önlemler alındı. Erzurum Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi. Aynı zamanda, hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi. Diğer ilçelerdeki eğitim durumuna ilişkin kararların ise kaymakamlıklar tarafından alınacağı belirtildi.

Öte yandan, İspir, Çat, Hınıs, Narman, Karayazı ve Pazaryolu kaymakamlıkları da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla, ilçelerindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildiğini duyurdu. Bu ilçelerde de engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılacağı bilgisi verildi.

Tunceli’nin Pülümür, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde de İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararlar doğrultusunda, resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 27 Şubat Cuma günü eğitime ara verildiği bildirildi. Hozat ilçesindeki eğitim durumu hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Yetkililer, kar yağışının devam etmesi ve olası olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Eğitim kurumlarının tatil edilmesi kararı, öğrencilerin ve personelin güvenliğini sağlamak amacıyla alındı.

Kaynak: TRT Haber

Exit mobile version