DOLAR 43,9493 0.12%
EURO 51,9846 0.09%
ALTIN 7.434,921,41
BITCOIN 2887604-2.46721%
Mersin
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Trump’tan İran, Küba ve Ukrayna Açıklamaları: Askeri Müdahale Riski ve Çözüm Arayışları
4 okunma

Trump’tan İran, Küba ve Ukrayna Açıklamaları: Askeri Müdahale Riski ve Çözüm Arayışları

ABONE OL
27 Şubat 2026 23:10
Trump’tan İran, Küba ve Ukrayna Açıklamaları: Askeri Müdahale Riski ve Çözüm Arayışları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’dan Texas’a gitmek üzere ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemde İran, Küba, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Epstein dosyaları vardı. Trump, İran’a olası bir askeri müdahale olasılığına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, bu tür bir hamlenin risklerine dikkat çekti.

Trump, İran’a karşı olası bir askeri müdahalenin “uzun ve yıpratıcı bir savaşa” dönüşme riski olup olmadığı sorusuna, “Her zaman bir risk vardır. Biliyorsunuz, savaş olduğunda her şeyde, hem iyi hem de kötü, bir risk vardır.” şeklinde cevap verdi. Askeri müdahalenin rejim değişikliğine sebep olup olmayacağı sorusuna ise “Hayır, kimse bilmiyor. Olabilir de olmayabilir de. Bunu ordu olmadan yapabilsek güzel olurdu ama bazen yapmak zorundasınız.” yanıtını verdi.

Trump, İran konusunda henüz bir karar vermediğini ancak Tahran’ın nükleer silahlara sahip olmaması gerektiğini vurguladı. İran’la anlaşma yapmak istediğini belirten Trump, “Bize sahip olmamız gerekenleri vermeye yanaşmamalarından memnun değilim. Bugün ek görüşmelerimiz olacak, bekleyip göreceğiz ama gidişattan memnun değilim.” ifadelerini kullandı. Trump, İran’ın “iyi niyetle ve açık bir şekilde müzakere etmelerinin harika olacağını” da sözlerine ekledi.

Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında da konuşan Trump, her iki ülke ile de görüşmelere devam ettiğini belirtti. Küba konusunda ise Havana yönetimi ile ABD arasında görüşmelerin olduğunu açıkladı. Trump, “Küba, büyük bir sıkıntı içinde. Bizimle görüşüyorlar ve belki de dostane şekilde (yönetimi) devralma gerçekleşir.” dedi. Küba’daki sorunları küçüklüğünden beri duyduğunu anlatan Trump, Kübalı insanların yaşadıklarının kendisi için ‘çok acı’ olduğunu dile getirdi.

Trump, Epstein dosyaları hakkındaki bir soruya ise bu konuda bir şey bilmediğini ve tamamen akladığını söylemekle yetindi.

Bu açıklamalar, Trump’ın dış politika konusundaki tutumunu ve olası gelecek adımlarına dair ipuçları sunuyor. Özellikle İran ve Küba ile ilgili ifadeleri, gelecekteki olası gelişmeler açısından dikkat çekici.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r