Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeleri değerlendirdiği görüntülü bir mesaj yayınladı. Savaşın sona erdirilmesi yönündeki çabalarını sürdürdüklerini belirten Zelenski, özellikle ABD ile yürütülen diplomatik temaslara dikkat çekti. İsviçre’nin Cenevre kentinde ABD ve Ukrayna heyetleri arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından, yeni bir toplantının Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de düzenlenebileceğini duyurdu.
Zelenski, görüşmelere katılan Ukraynalı yetkililerin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Trump’ın damadı ve eski başdanışmanı Jared Kushner ile gün içinde birçok kez telefon görüşmesi yaptığını aktardı. Bu görüşmelerin, üçlü müzakerelerin hazırlığına yönelik olduğunu belirten Zelenski, “Büyük olasılıkla bir sonraki toplantı Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Abu Dabi’de düzenlenecek. Mart ayı başında yapılmasını bekliyoruz.” dedi.
Savaşın sona ermesi için liderler düzeyinde bir toplantının önemine vurgu yapan Zelenski, “Liderler düzeyinde bir toplantı hazırlamamız gerekiyor. Bu format birçok sorunu çözebilir.” şeklinde konuştu. Bu açıklama, Ukrayna’nın çatışmanın diplomatik yollarla çözülmesine verdiği önemi ve uluslararası arabuluculuk çabalarını desteklediğini gösteriyor.
Öte yandan Zelenski, Rusya’nın dün gece ülkesine yönelik düzenlediği hava saldırılarına da değindi. Yüzlerce insansız hava aracı ve onlarca füze ile gerçekleştirilen saldırılara karşı Ukrayna hava savunma sistemlerinin gösterdiği performansı değerlendirdi. Zelenski, “Ordunun Hava Kuvvetleri son haftalar boyunca daha iyi çalışmaya başladı. Sistemde, özellikle de bu tür yoğun saldırılara karşı savunma organizasyonunda bazı şeyler yeniden yapılandırıldı.” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini güçlendirme ve Rus saldırılarına karşı koyma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.
Zelenski’nin açıklamaları, savaşın devam ettiği bir dönemde diplomatik çabaların ve askeri savunmanın eş zamanlı olarak yürütüldüğünü gösteriyor. Üçlü görüşmelerin Abu Dabi’de yapılması planı, çatışmanın çözümüne yönelik yeni bir umut ışığı yakarken, liderler düzeyinde bir zirve olasılığı ise savaşın geleceği açısından kritik bir öneme sahip olabilir.
SAVUNMA SANAYİ
23 gün önceEKONOMİ
23 gün önceSAVUNMA SANAYİ
23 gün önceGÜNDEM
23 gün önceSAVUNMA SANAYİ
23 gün önceGÜNDEM
23 gün önce
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
51 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
51 kez okundu
3
Bakan Uraloğlu’ndan TÜRKSAT GES Değerlendirmesi: Yeşil Enerjiyle Geleceğe Yönelik Önemli Adımlar
44 kez okundu
4
ABD’den İran’a Nükleer Silah Uyarısı: Diplomasi Öncelikli, Diğer Seçenekler Masada
43 kez okundu
5
Sigara Salgını: Türkiye’de Her Yıl 100 Bin Kişi Sigaraya Bağlı Nedenlerle Hayatını Kaybediyor
42 kez okundu