Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki son gelişmeler ışığında vatandaşların güvenliğine yönelik alınan tedbirleri ve yürütülen çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada, tüm hazırlıkların tamamlandığı ve sürecin yakından takip edildiği belirtildi.
Açıklamada, bölgedeki büyükelçilik ve başkonsoloslukların tam kadro görev başında olduğu ve çalışmalarını kesintisiz sürdürdüğü vurgulandı. Vatandaşların her türlü başvurusunu yanıtlamak, yönlendirme yapmak ve acil durumlarda koordinasyonu sağlamak üzere 7 gün 24 saat hizmet veren Dışişleri Konsolosluk Çağrı Merkezi’nin (00 90 312 292 29 29) aktif olarak görev yaptığı ifade edildi.
Bölgeye yapılan tüm uçuşların iptal edildiği bilgisi paylaşılırken, İran ile olan üç sınır kapısının ise açık olduğu belirtildi. Risk değerlendirmelerinin düzenli aralıklarla güncellendiği ve ilgili kurumlar ile yerel makamlarla koordinasyon halinde gerekli tedbirlerin alındığına dikkat çekildi. Dışişleri Bakanlığı, güncel duruma ilişkin duyuruların dış misyonlar aracılığıyla düzenli olarak paylaşılacağını ve vatandaşların bulundukları bölgelerdeki güvenlik koşullarına dair bilgilendirmelerin devam edeceğini duyurdu.
Bakanlık, vatandaşların güvenliğinin öncelikleri olduğunu ve bu doğrultuda tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Gelişmelerin yakından takip edildiği ve her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı olunduğu mesajı verildi. Vatandaşların, Dışişleri Bakanlığı’nın resmi kanallarından yapılan duyuruları takip etmeleri ve Konsolosluk Çağrı Merkezi ile irtibata geçmeleri önemle rica edildi.
Bu açıklama, bölgedeki gelişmelerin hassasiyetini ve Bakanlığın aldığı önlemlerin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Vatandaşların güvenliği için atılan adımlar, kamuoyunda güven duygusunu pekiştirmeyi amaçlıyor. Dışişleri Bakanlığı’nın sürekli iletişim halinde olması ve bilgilendirme yapması, sürecin şeffaf bir şekilde yönetildiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
SAVUNMA SANAYİ
25 gün önceEKONOMİ
25 gün önceSAVUNMA SANAYİ
25 gün önceGÜNDEM
25 gün önceSAVUNMA SANAYİ
25 gün önceGÜNDEM
25 gün önce
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
54 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
54 kez okundu
3
Bakan Uraloğlu’ndan TÜRKSAT GES Değerlendirmesi: Yeşil Enerjiyle Geleceğe Yönelik Önemli Adımlar
48 kez okundu
4
Galatasaray, Juventus’a Konuk Oldu: Şampiyonlar Ligi Son 16 Play-Off Turu Rövanşı Heyecanı
47 kez okundu
5
Sigara Salgını: Türkiye’de Her Yıl 100 Bin Kişi Sigaraya Bağlı Nedenlerle Hayatını Kaybediyor
46 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.