Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Eyüpspor, deplasmanda Göztepe ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından konuşan Eyüpspor Teknik Direktörü Atila Gerin, beraberliğin önemine vurgu yaparak, takımının performansını değerlendirdi.
Gerin, Göztepe deplasmanından alınan bir puanın kümede kalma mücadelesi veren bir takım için son derece kıymetli olduğunu belirtti. Zorlu bir atmosferde puan almanın güçlüğüne dikkat çeken Gerin, “Göztepe deplasmanından aldığımız bu bir puan bizim için son derece kıymetlidir. Kümede kalma mücadelesi veren bir takım olarak, böylesine zorlu bir atmosferden puan çıkarmak oldukça güçtür. Kadromuzda bu tür yüksek baskılı ortamlara alışık olan yalnızca birkaç oyuncumuz bulunmakta; diğerleri ise bu duruma uyum sağlamaya çalışmakta,” şeklinde konuştu.
Karşılaşmanın başındaki kritik anlara değinen Gerin, kaleci Cankat’ın penaltı kurtarışıyla takımı oyunda tuttuğunu ifade etti. “Maçın başındaki penaltı pozisyonunda kalecimiz Cankat, yaptığı kurtarışla bizi oyunda tuttu. Kendisini tebrik ediyorum; zira oldukça başarılı ve giderek yükselen bir form grafiği sergiliyor,” diyen Gerin, tüm oyuncularına özverili mücadeleleri için teşekkür etti.
Göztepe ile geçmişten gelen rekabete de değinen Gerin, iki takımın oyun anlayışlarındaki farklılıklara dikkat çekti. “Göztepe ile 1. Lig’den Süper Lig’e yükselme sürecinde de kıyasıya bir rekabet içerisindeydik. İki takımın oyun anlayışları birbirinden oldukça farklıdır; biz daha çok pasa ve reaksiyona dayalı bir oyun felsefesini benimserken, rakibimiz fiziksel güce ve yüksek toplara dayalı bir sistemle sahada yer alıyor,” ifadelerini kullandı. Rakip takımın teknik direktörü Stoilov ile sık sık karşılaştıklarını da belirten Gerin, bu maçın da taktiksel bir mücadeleye sahne olduğunu söyledi.
Hafta boyunca yapılan savunma çalışmalarının sahaya yansıdığını belirten Gerin, “Hafta boyunca şut, taç ve korner savunmaları üzerine detaylı çalışmalar gerçekleştirdik. İkili sıkıştırmalar ve merkeze düşecek ikinci topları kazanma konusunda yaptığımız taktiksel hazırlıklara oyuncularımız harfiyen uydular. Bu disiplin sayesinde rakibe net fırsatlar tanımadık ve Göztepe’nin en güçlü hücum silahlarını etkisiz hâle getirmeyi başardık,” dedi. Maçı gol yemeden tamamlamanın mutluluğunu dile getiren Gerin, kaleci Cankat’ın kurtarışının önemine bir kez daha vurgu yaptı.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
25 gün önceEKONOMİ
25 gün önceSAVUNMA SANAYİ
25 gün önceGÜNDEM
25 gün önceSAVUNMA SANAYİ
25 gün önceGÜNDEM
25 gün önce
1
Filistin Futbol Federasyonu’ndan FIFA ve UEFA’ya İsrail Çağrısı
401 kez okundu
2
Deniz Çoban’dan Derbi Yorumu: Galatasaray-Beşiktaş Maçı Tekrar Edilebilir!
363 kez okundu
3
Defne Kurt, Avrupa Rekoruyla Dünya Şampiyonu Oldu!
354 kez okundu