Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alarak yıkılan Hatay’ın Altınözü ilçesindeki Fatikli Camii, rekonstrüksiyon çalışmalarının tamamlanmasıyla yeniden ibadete açıldı. Açılış töreninde konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kadim medeniyet mirasını korumanın tarihi bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
6 Şubat depremlerinin ardından bölgede yürütülen çalışmalar kapsamında, sadece modern yapılar değil, aynı zamanda tarihi eserlerin de titizlikle yeniden inşa edildiğine dikkat çeken Vali Masatlı, Fatikli Camii’nin bu kapsamda yeniden hayat bulduğunu belirtti. Masatlı, “Depremler, hem modern yapılarımızda hem de tarihi eserlerimizde ciddi yıkıma yol açtı. Ancak, devletimizin ve milletimizin dayanışmasıyla, kısa sürede yaralar sarılmaya başlandı. Konutlar, hastaneler, okullar yeniden inşa edildi. Ecdat yadigarı tarihi eserlerimiz de aynı titizlikle ihya edildi,” dedi.
Fatikli Camii’nin yeniden inşası sürecinde özgün mimari kimliğinin korunduğunu ve tarihi dokusuna bağlı kalındığını ifade eden Masatlı, caminin yeniden ibadete açılmasının hayırlı olmasını diledi. Bu tür yapıların, sadece ibadet yeri olmanın ötesinde, kültürel mirasın önemli bir parçası olduğuna dikkat çekti.
Tören, bölge halkı için büyük bir anlam ifade etti. Yıkımın ardından yeniden ayağa kaldırılan cami, depremzedelerin moralini yükseltirken, aynı zamanda tarihi ve kültürel bağların da güçlenmesine katkı sağladı. Yetkililer, tarihi eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Hatay’da deprem sonrası yürütülen çalışmalar, sadece fiziksel yapıların yeniden inşasıyla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda, sosyal ve kültürel hayatın da yeniden canlandırılması hedefleniyor. Fatikli Camii’nin yeniden ibadete açılması, bu kapsamda atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
25 gün önceEKONOMİ
25 gün önceSAVUNMA SANAYİ
25 gün önceGÜNDEM
25 gün önceSAVUNMA SANAYİ
25 gün önceGÜNDEM
25 gün önce
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
54 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
54 kez okundu
3
Bakan Uraloğlu’ndan TÜRKSAT GES Değerlendirmesi: Yeşil Enerjiyle Geleceğe Yönelik Önemli Adımlar
48 kez okundu
4
Galatasaray, Juventus’a Konuk Oldu: Şampiyonlar Ligi Son 16 Play-Off Turu Rövanşı Heyecanı
47 kez okundu
5
Sigara Salgını: Türkiye’de Her Yıl 100 Bin Kişi Sigaraya Bağlı Nedenlerle Hayatını Kaybediyor
46 kez okundu