DOLAR 43,9493 0.12%
EURO 51,9846 0.09%
ALTIN 7.434,921,41
BITCOIN 2854250-1.94376%
Mersin
13°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Orta Doğu’da Gerilim Tırmanıyor: Dünya Liderlerinden Saldırılara Tepkiler
1 okunma

Orta Doğu’da Gerilim Tırmanıyor: Dünya Liderlerinden Saldırılara Tepkiler

ABONE OL
28 Şubat 2026 15:29
Orta Doğu’da Gerilim Tırmanıyor: Dünya Liderlerinden Saldırılara Tepkiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını ve ABD’nin askeri hamlelerini şiddetle kınayarak, bu eylemlerin Orta Doğu’yu felaketin eşiğine getirdiğini belirtti. İbrahim, saldırıların devam eden müzakereleri sabote etme ve diğer ülkeleri çatışmanın içine çekme amacı taşıdığını ifade etti. ABD ve İran’ı diplomatik çözümlere yönelmeye çağıran İbrahim, uluslararası toplumu da acilen ve çifte standart uygulamadan harekete geçmeye davet etti. Malezya Başbakanı ayrıca, İran ve çevresinde bulunan Malezyalıların güvenliği konusunda endişelerini dile getirerek, bölgesel ortaklarla istişare halinde olduğunu belirtti.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ise, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve vatandaşlarına İran’a seyahat etmemeleri, halihazırda orada bulunanların ise ülkeden ayrılmaları çağrısında bulundu. Albanese, güvenlik endişeleri nedeniyle İsrail ve Lübnan için seyahat uyarısını en üst seviyeye çıkardıklarını açıkladı.

Endonezya Dışişleri Bakanlığı, ABD ile İran arasındaki müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasından ve bunun Orta Doğu’daki askeri gerilimi artırmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Taraflara itidal ve diplomasi çağrısında bulunan bakanlık, Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’nun iki tarafın da kabul etmesi durumunda arabuluculuk yapmaya ve gerekirse Tahran’a gitmeye hazır olduğunu bildirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, dünyanın istikrara ve kalıcı barışa ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini belirtti. Erhürman, ABD ve İsrail’in operasyonlarının kalıcı barış ve istikrar açısından riskleri artırdığına dikkat çekerek, Kıbrıs Türk halkı adına diplomasi yoluyla çözüm çağrısında bulundu.

Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae ise, Japon hükümetinin her türlü riske karşı hazırlıklı olacağını ve mümkün olan tüm önlemleri alacağını açıkladı. Bu açıklamalar, dünya liderlerinin Orta Doğu’daki tırmanan gerilime karşı duydukları endişeyi ve diplomatik çözümlerin önemini vurgulamaktadır. Bu liderler, bölgedeki istikrarın korunması ve çatışmaların daha da büyümesinin engellenmesi için çaba sarf etmektedirler.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r