DOLAR 43,9493 0.12%
EURO 51,9846 0.09%
ALTIN 7.434,921,41
BITCOIN 2820535-3.59989%
Mersin
13°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Özgür Özel’den Muhittin Böcek Ziyareti: Sağlık Durumu ve Tutukluluğa Tepki
2 okunma

Özgür Özel’den Muhittin Böcek Ziyareti: Sağlık Durumu ve Tutukluluğa Tepki

ABONE OL
28 Şubat 2026 12:51
Özgür Özel’den Muhittin Böcek Ziyareti: Sağlık Durumu ve Tutukluluğa Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i cezaevinde ziyaret etti. Döşemealtı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, Böcek’in sağlık durumunun ciddiyetine dikkat çekti. Habertürk’ün haberine göre, Böcek’in günde 22 ilaç kullandığını ve ağır sağlık sorunları yaşadığını belirten Özel, Böcek’in daha önce Kovid-19 nedeniyle yoğun bakımda kaldığını ve ciğerlerinde ciddi hasar oluştuğunu ifade etti. Şeker, tansiyon, kalp rahatsızlıkları ve ileri derece uyku apnesi teşhisi konulan Böcek’in tek başına hücrede kalmasının hayati risk taşıdığını vurguladı.

Özel, yargılamanın tutuksuz yapılması gerektiğini savunarak, “Muhittin Böcek ve Mehmet Murat Çalık’ın tutuklu kalması yerine, en azından ev hapsi seçeneği değerlendirilmelidir. Yargılanmasın demiyoruz, mahkeme günü sorular sorulur, cevaplar verilir. Ancak 100’den fazla kişinin adının geçtiği, sadece birkaç tutuklunun kaldığı bu dosyada, hasta bir belediye başkanının içeride tutulması adalete de vicdana da sığmaz.” şeklinde konuştu.

Özgür Özel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın gözaltına alınmasına da değinerek, konunun bir vakfa yapılan bağışlarla ilgili olduğunu belirtti. Özcan’ın şahsi bir kazancı olmadığını ve iş insanlarının vakfa yaptığı bağışların öğrencilere burs olarak döndüğünü ifade eden Özel, CHP’li belediye başkanlarının veremeyeceği hesap olmadığını dile getirdi. Bolu’daki süreci yakından takip ettiklerini ve arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.

Özel’e cezaevi ziyaretinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve CHP İl Başkanı Nail Kamacı eşlik etti.

Bu arada, Samsun’un Atakum ilçesinde bir şahsın eşini çalıştığı mobilya mağazasında darp ettiği anlar iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r