Site icon Ticaret Haber | Güncel Haberler ve Son Dakika Haberleri

Adana’da Yüksek Katlı Apartman Yangını: Korku Dolu Anlar ve Kurtarma Operasyonu

Adana’nın Sarıçam ilçesinde bir apartmanın 10. katında çıkan yangın, büyük panik yarattı. Yangın sırasında evde bir kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine yakınları ve mahalle sakinleri apartmana girmeye çalıştı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, polis ekipleri kalabalığı kontrol altında tutmak için havaya ateş açmak zorunda kaldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Yangın, Gültepe Mahallesi’nde bulunan bir apartmanın 10. katında meydana geldi. Çevredekilerin ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemleri alarak, vatandaşların güvenliğini sağlamaya çalıştı. Yangın sırasında evde bir kişinin olduğu bilgisinin yayılması üzerine, yakınları ve mahalle sakinleri büyük bir endişeyle apartmana girmeye çalıştı. Ancak polis ekipleri, can güvenliğini sağlamak amacıyla vatandaşların binaya girişine izin vermedi.

Uyarıları dikkate almayan kalabalık grup, içeri girmeye kalkışınca polis ekipleri havaya ateş açarak müdahalede bulundu. Bu sırada itfaiye ekipleri, yangına müdahalenin yanı sıra içeride mahsur kalan kişiyi kurtarmak için de yoğun çaba sarf etti. Ekiplerin başarılı çalışması sonucu kurtarılan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yangının çıkış nedeni ise henüz belirlenemedi ve yetkililer tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan, yangında mahsur kalan kişilerin kurtarılma anları bir dron ile görüntülendi. Bu görüntüler, olayın ne kadar kritik olduğunu ve itfaiye ekiplerinin ne kadar hızlı ve etkili bir şekilde müdahale ettiğini gözler önüne serdi.

Olayla ilgili olarak, Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir grup göstericinin, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesini protesto etmek amacıyla ABD Büyükelçiliğinin bulunduğu Yeşil Bölge önünde toplandığı bilgisi de geldi.

Exit mobile version