Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yılın ikinci faiz kararını belirlemek üzere perşembe günü toplanacak. Toplantıdan çıkacak faiz kararı, aynı gün saat 14.00’te kamuoyuna duyurulacak. Ocak ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 38’den yüzde 37’ye düşürülmüştü.
Merkez Bankası’nın 12 Mart Perşembe günü yapılacak PPK toplantısına yönelik beklentiler şekillenmeye başladı. TRT Haber’de yer alan habere göre, TCMB’nin düzenlediği beklenti anketine 38 ekonomist katıldı. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin büyük çoğunluğu faizlerin sabit bırakılmasını bekliyor.
Ankete katılan ekonomistlerin %97’si (37 ekonomist) politika faizinin sabit tutulacağını öngörürken, sadece 1 ekonomist 50 baz puanlık bir indirim beklediğini belirtti. Bu durum, piyasada faiz indirimi beklentisinin oldukça düşük olduğunu gösteriyor. Ekonomistlerin mart ayı PPK kararı beklentilerinin medyanı da %37 ile politika faizinin sabit bırakılacağı yönünde oluştu.
Ekonomistler ayrıca, yıl sonu politika faizi beklentilerini de paylaştı. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı %30 seviyesinde. Bu da yıl içinde faiz indirimlerinin devam edebileceğine işaret ediyor.
PPK’nın faiz kararı, hem yatırımcılar hem de genel ekonomi için büyük önem taşıyor. Faiz kararı, enflasyonla mücadele, döviz kuru ve ekonomik büyüme gibi birçok faktörü etkileyebilir. Bu nedenle, piyasalar kararı yakından takip edecek. Perşembe günü açıklanacak karar, Türkiye ekonomisi için önemli bir dönüm noktası olabilir. Kararın ardından piyasaların nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu.
SAVUNMA SANAYİ
07 Mart 2026EKONOMİ
07 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mart 2026GÜNDEM
07 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
07 Mart 2026GÜNDEM
07 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
61 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
59 kez okundu
3
İsrail, Ramazan’da Filistinlilerin Kudüs’e Girişini İzinlerine Rağmen Engelledi
58 kez okundu
4
ABD’den İran’a Nükleer Silah Uyarısı: Diplomasi Öncelikli, Diğer Seçenekler Masada
55 kez okundu
5
Galatasaray, Juventus’a Konuk Oldu: Şampiyonlar Ligi Son 16 Play-Off Turu Rövanşı Heyecanı
55 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.