DOLAR 44,0754 0.17%
EURO 51,2133 0.04%
ALTIN 7.301,061,68
BITCOIN 2967708-0.64634%
Mersin
12°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kuveyt’te Sosyal Sigortalar Kurumu Saldırı Hedefi Oldu: İHA’larla Düzenlenen Saldırılar Maddi Hasara Yol Açtı
35 okunma

Kuveyt’te Sosyal Sigortalar Kurumu Saldırı Hedefi Oldu: İHA’larla Düzenlenen Saldırılar Maddi Hasara Yol Açtı

ABONE OL
8 Mart 2026 05:45
Kuveyt’te Sosyal Sigortalar Kurumu Saldırı Hedefi Oldu: İHA’larla Düzenlenen Saldırılar Maddi Hasara Yol Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuveyt’ten gelen son dakika haberlerine göre, Sosyal Sigortalar Kurumu binası saldırıların hedefi oldu. Kuveyt İletişim Merkezi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saldırı sonucu binada maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Olayla ilgili detaylar ve gelişmeler yakından takip ediliyor.

Saldırının Detayları ve Gelişmeler

Kuveyt İletişim Merkezi’nin açıklamasında, Sosyal Sigortalar Kurumu binasına yönelik saldırının boyutu ve hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgi verildi. Yetkililer, saldırının ardından olay yerine intikal ederek incelemelerde bulundu. Saldırının nedeni ve faillerine yönelik soruşturma başlatıldı. Olayın ardından güvenlik önlemleri artırılırken, vatandaşların güvenliği için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İHA Saldırıları ve Hedefler

Bu arada, Kuveyt ordusundan daha önce yapılan bir açıklamada, bazı insansız hava araçları ile Kuveyt Uluslararası Havalimanı’na ait yakıt depolarının hedef alındığı duyurulmuştu. Bu saldırıların, Sosyal Sigortalar Kurumu’na yapılan saldırıyla bağlantılı olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı. Yetkililer, tüm ihtimalleri değerlendirerek soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor. Havalimanındaki hasar tespit çalışmaları ve güvenlik önlemleri de artırıldı.

Uluslararası Tepkiler ve Gelişmeler

Saldırılar, uluslararası arenada da yankı buldu. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, Kuveyt’e destek mesajları göndererek saldırıları kınadı. Bölgedeki gelişmeler yakından takip edilirken, Kuveyt hükümetinin konuyla ilgili atacağı adımlar merakla bekleniyor. Olayla ilgili yeni gelişmeler oldukça kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecek.

Bu haber TRT Haber kaynaklıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.