DOLAR 44,0732 0.02%
EURO 51,3563 0.03%
ALTIN 7.267,57-0,44
BITCOIN 30404742.8653%
Mersin
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Erdoğan’dan Gazze, Batı Şeria ve İran Açıklamaları: Bölgede Barış Vurgusu
9 okunma

Erdoğan’dan Gazze, Batı Şeria ve İran Açıklamaları: Bölgede Barış Vurgusu

ABONE OL
9 Mart 2026 20:52
Erdoğan’dan Gazze, Batı Şeria ve İran Açıklamaları: Bölgede Barış Vurgusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’deki insani kriz, Batı Şeria’daki gelişmeler ve İran’a yönelik saldırılar üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 10 Ekim’de imzalanan mutabakata rağmen Gazze’de yaşananların devam ettiğini belirterek, İsrail’in sistematik saldırılarıyla Gazze halkını terörize ettiğini ifade etti. Son 5 ayda 640’ın üzerinde Gazzeli’nin hayatını kaybettiğini ve 2 bine yakın insanın yaralandığını aktardı.

Erdoğan, İsrail hükümetinin işgal politikalarından Batı Şeria’nın da etkilendiğini vurgulayarak, 1120’den fazla Filistinlinin katledildiğini ve 12 bine yakın Filistinlinin yaralandığını belirtti. Batı Şeria’da yargısız infazların ve zorla yerinden edilmelerin arttığına dikkat çeken Erdoğan, İsrail’in iki devletli çözüm yolunu dinamitleme çabasında olduğunu söyledi.

İran’a yönelik saldırılara da değinen Erdoğan, 10. gününe giren saldırılarda 1500’e yakın İranlının hayatını kaybettiğini, bunların arasında 300’ü aşkın çocuğun olduğunu ifade etti. İran kaynaklı füze ve drone saldırılarına paralel olarak gerilimin tırmandığını belirten Erdoğan, karşılıklı misillemelerin can kaybına, yıkıma ve ekonomik maliyetin artmasına neden olduğunu söyledi. Savaşın uzaması durumunda tablonun daha da kötüleşeceğini ve tüm bölgenin, hatta Avrupa ve Asya’nın bu durumdan etkileneceğini vurguladı.

Türkiye’nin dış politikasının değer odaklı olduğunu belirten Erdoğan, adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inandıklarını söyledi. Rusya-Ukrayna savaşının adil ve sürdürülebilir bir barış anlaşmasıyla sona ermesini savunduklarını hatırlatan Erdoğan, İran’ın saldırılarını tasvip etmediklerini ve bunun kardeşler arasında husumet tohumları ekmekten başka bir işe yaramayacağını açıkça ifade ettiklerini belirtti. Türkiye’ye yönelik balistik unsurların etkisiz hale getirildiğini ve İran tarafına gerekli uyarıların yapıldığını aktaran Erdoğan, ilkeli ve diplomasiyi önceleyen tutumlarını koruduklarını vurguladı.

Erdoğan, bölgesel istikrarı tehdit eden her soruna onurlu bir çözüm bulunabileceğine inandıklarını belirterek, yeni bir müzakere sürecinin mümkün, hatta gerekli olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu coğrafyada barış ve refah iklimini tesis etme konusundaki kararlılığını yineledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r