Zonguldak’ta 2008 yılında kaybolan ve 2010’da Ulutan Barajı’nda kemikleri bulunan ‘Kirpi’ lakaplı Ahmet Yılmaz cinayetinde, 2’si tutuklu 4 şüpheli hakkında ‘iştirak halinde kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Habertürk’ün haberine göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yılmaz’ın ölüm şekli ve cinayetin nasıl gizlenmeye çalışıldığına dair detaylar yer aldı.
İddianameye göre, Ahmet Yılmaz’ın bir otomobilde boğularak öldürüldüğü, ardından cesedinin bir çuval içinde kaçak bir kömür ocağında saklandığı ve daha sonra baraj gölüne atıldığı belirlendi. Olay, 2010 yılında barajdaki suların çekilmesiyle bir balıkçı tarafından bulunan kemiklerin, 2012 yılında yapılan DNA testleriyle Yılmaz’a ait olduğunun tespit edilmesiyle gün yüzüne çıktı. Ancak, o dönem yapılan incelemelerde ‘öldürüldüğüne dair emare bulunmadığı’ gerekçesiyle takipsizlik kararı verilmişti.
Cinayet dosyası, 2023 yılında bir suç örgütü davasında ifade veren bir sanığın itirafıyla yeniden açıldı. Sanık, Ahmet Yılmaz’ın başına ateş edilerek öldürüldüğünü ve baraja atıldığını itiraf etti. Bu gelişme üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri dosyayı yeniden ele aldı ve kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 20 kişinin ifadesi alınırken, şüphelilerin cezaevindeyken birbirleriyle gönderdikleri şifreli notlar da deşifre edildi. Cinayete karışanların, Yılmaz’ın ölümünü gizlemek için sahte beyanlarda bulundukları ve ‘Ahmet İstanbul’da yaşıyor’ şeklinde ifadeler kullandıkları tespit edildi.
Emircan İ., Tarık Y., Köksal A. ve Baycan İ.’nin cinayeti uzun yıllar saklamaya çalıştığı ortaya çıktı. İlker E. isimli şüphelinin ise arkadaş ortamlarında korku salmak amacıyla cinayeti işlediklerini anlattığı belirlendi. İlker E. de bu cinayet kapsamında tutuklandı. Polis ekipleri tarafından yapılan teknik takip, telefon dinlemesi ve HTS baz çalışmaları sonucunda 22 Şubat’ta operasyon düzenlendi ve Emircan İ., Köksal A. ve Tarık Y. gözaltına alındı.
Dosya kapsamında, Ahmet Yılmaz’ın çete içi bir hesaplaşmada, diğer üyeleri ihbar edeceğine yönelik bir şüphe üzerine öldürülmüş olabileceği de değerlendiriliyor. Soruşturma devam ederken, şüphelilerin yargılanma süreci merakla bekleniyor.
SAVUNMA SANAYİ
10 Mart 2026EKONOMİ
10 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Mart 2026GÜNDEM
10 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
10 Mart 2026GÜNDEM
10 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3670 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1325 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1294 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1256 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1248 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.