DOLAR 44,0511 0.02%
EURO 51,3564 0.09%
ALTIN 7.364,771,23
BITCOIN 0%
Mersin
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Beylikdüzü’nde Dehşet: Ferhat Boduroğlu’na İki Kez Müebbet Hapis
6 okunma

Beylikdüzü’nde Dehşet: Ferhat Boduroğlu’na İki Kez Müebbet Hapis

ABONE OL
10 Mart 2026 11:30
Beylikdüzü’nde Dehşet: Ferhat Boduroğlu’na İki Kez Müebbet Hapis
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Beylikdüzü’nde 17 Eylül 2022 tarihinde yaşanan korkunç olayda, Ferhat Boduroğlu, boşanma aşamasında olduğu eşi Vildan Boduroğlu ve baldızı Fatma Zehra Koyun’u vahşice öldürmüştü. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar açıklandı.

AA’da yer alan habere göre, Ferhat Boduroğlu, eşi Vildan Boduroğlu’nu 38 kez bıçaklayarak öldürmüş, ardından üst katta uyuyan ve eşinin kendisinden ayrılmasından sorumlu tuttuğu baldızı Fatma Zehra Koyun’u da 22 yerinden bıçaklayarak yaşamına son vermişti. Olayın ardından hazırlanan iddianamede, Vildan Boduroğlu’nun eşiyle yaşadığı geçimsizlik nedeniyle çocuğunu da alarak kardeşi Fatma Zehra Koyun ile kalmaya başladığı belirtiliyordu. Cinayet sonrası sanık Ferhat Boduroğlu’nun üstünü değiştirip kızını da yanına alarak evden ayrıldığı, olay sırasında evde bulunan Arif Türkan’ın ise sanığa yardım ettiği ifade ediliyordu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ferhat Boduroğlu hakkında “canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşini kasten öldürme” ve “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti. Sanık Arif Türkan için ise “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye yardım etme” suçundan 30 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Davanın karar duruşmasında, Ferhat Boduroğlu ve Arif Türkan ile taraf avukatları hazır bulundu. Öldürülen kız kardeşlerin babası Mustafa Koyun da duruşmaya katılarak sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, Ferhat Boduroğlu’na, Vildan Boduroğlu’na yönelik “eşe karşı kasten öldürme” ve Fatma Zehra Koyun’a yönelik “kadına karşı kasten öldürme” suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak mahkeme, sanığın sabıkasız oluşunu, sosyal ilişkilerini ve yargılama sürecindeki davranışlarını göz önünde bulundurarak cezayı iki kez uygulanmak üzere müebbet hapse indirdi. Arif Türkan hakkında ise Fatma Zehra Koyun’a yönelik “kadına karşı kasten öldürme” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, bu ceza da takdiri indirimle müebbet hapse çevrildi. Türkan, Vildan Boduroğlu’na yönelik “kadına karşı kasten öldürme” suçundan ise delil yetersizliğinden beraat etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.