DOLAR 44,1008 0.06%
EURO 51,1988 -0.04%
ALTIN 7.359,270,06
BITCOIN 3062138-1.94017%
Mersin
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Bursa’da 700 Kilogram Bozuk Sucuk Piyasaya Sürülmeden İmha Edildi: Osmangazi Belediyesi’nden Gıda Güvenliği Denetimi
7 okunma

Bursa’da 700 Kilogram Bozuk Sucuk Piyasaya Sürülmeden İmha Edildi: Osmangazi Belediyesi’nden Gıda Güvenliği Denetimi

ABONE OL
11 Mart 2026 11:43
Bursa’da 700 Kilogram Bozuk Sucuk Piyasaya Sürülmeden İmha Edildi: Osmangazi Belediyesi’nden Gıda Güvenliği Denetimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan sıkı denetimler sonucunda, piyasaya sürülmek üzere olan 700 kilogram bozuk sucuk ele geçirildi ve imha edildi. Vatandaşların sağlığını korumayı öncelik olarak belirleyen belediye, gıda güvenliği konusundaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Osmangazi Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden unsurlara karşı ilgili kurumlarla iş birliği içinde denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Zabıta Müdürlüğü İş Yeri ve Çevre Sağlığı Denetim Birimi ile Osmangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen denetimlerde, bir işletmenin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gerekli onay belgesi olmadan ve ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi. Yapılan detaylı incelemelerde, işletmedeki sucukların muhafaza koşullarının yetersiz olduğu ve ürünlerde küflenme ve bozulma meydana geldiği belirlendi.

Tüketimi sakıncalı olduğu tespit edilen yaklaşık 700 kilogram sucuk, ekipler gözetiminde imha edilerek, halk sağlığına yönelik olası risklerin önüne geçildi. Ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen işletme hakkında ise ilgili mevzuat çerçevesinde yasal işlem başlatıldı. Osmangazi Belediyesi, gıda güvenliğini sağlamak ve kurallara uygun faaliyet gösteren işletmelerin haklarını korumak amacıyla denetimlerini düzenli olarak sürdüreceğini açıkladı.

Denetimler sırasında özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin hijyen şartları, üretim standartları ve resmi izin belgeleri titizlikle inceleniyor. Bu sayede, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi güvence altına alınıyor. Osmangazi Belediyesi yetkilileri, benzer denetimlerin artarak devam edeceğini ve halk sağlığını koruma konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Öte yandan, İstanbul Fatih’te bir döviz bürosuna giren yüzü maskeli bir şahıs, silahını doğrultarak çalışanları tehdit etti ve ardından olay yerinden kaçtı. Şüpheli, Sancaktepe’de yakalanırken, soygun girişimi güvenlik kameralarına yansıdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r