Edirne’de yaşanan acı bir olay, insanlık adına derin bir üzüntü yarattı. Şükrüpaşa Mahallesi’nde iftar sonrası fenalaşarak yere yığılan 48 yaşındaki Kemal Kulbilge, dakikalarca yardım bekledi ancak çevredeki vatandaşlar ve bir taksi sürücüsü tarafından ilk yardımda bulunulmadı. İHA’nın haberine göre, her saniyenin hayati öneme sahip olduğu anlarda yaşanan bu duyarsızlık, Kulbilge’nin hayatına mal oldu.
Olay yerinde bulunanların tepkisizliği, vicdanları sızlatan bir tablo ortaya çıkardı. Kulbilge’ye ilk müdahale, dakikalar sonra gelen başka bir taksi şoförü tarafından yapıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulans ekibi, bilinci kapalı vatandaşı hastaneye kaldırdı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Kulbilge kurtarılamadı.
Kemal Kulbilge’nin kardeşi Zehra Çetiner, yaşananlara duyduğu tepkiyi dile getirerek, “Görüntüleri izleyince ‘İnsanlık ölmüş mü?’ dedim. Ağabeyimi yerde yatarken kaç kişi görüyor ama müdahale etmemişler,” şeklinde konuştu. Çetiner, ihmalkarlığa dikkat çekerek, yaşananların derin üzüntüsünü ifade etti.
Olayla ilgili konuşan taksi şoförü Mehmet Yıldız, yaşananları şu şekilde anlattı: “Ne olduğunu anlayamadıkları için 112’yi arıyorlar ancak müdahale etmiyorlar. Başka bir şoför arkadaşımız geliyor o müdahale etmeye başlıyor. Biz taksiciyiz müdahale edebileceğimiz tam bir durum yok. Ambulans gelene kadar da yan çevirip yardımcı olmaya çalıştık.”
Bu üzücü olay, toplumda yardımlaşma ve duyarlılık bilincinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Kemal Kulbilge, Eski Cami’de düzenlenen törenin ardından Yenişehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Öte yandan, Kahramanmaraş’ta SMA Tip-1 hastası Ali Yıldırım’ın tedavisi için toplanan bağış kutularındaki paraların çalınması da ayrı bir üzüntü kaynağı oldu. Olayla ilgili bir şüpheli yakalanırken, diğerinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
SAVUNMA SANAYİ
11 Mart 2026EKONOMİ
11 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Mart 2026GÜNDEM
11 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
11 Mart 2026GÜNDEM
11 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3683 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1338 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1307 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1269 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1261 kez okundu