Konya’nın Karatay ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir servis aracı ile belediye otobüsünün çarpışması sonucu 20 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde gerçekleşti.
Edinilen bilgilere göre, kaza Hanefi Sokak ile Avnidede Sokak’ın kesişim noktasında meydana geldi. Tali yoldan çıkan servis aracı, Hanefi Sokak üzerinde seyir halinde olan belediye otobüsü ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kontrolünü kaybeden servis midibüsü, yakındaki bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi.
Kazada, servis aracında ve belediye otobüsünde bulunan, aralarında öğrencilerin de olduğu 20 kişi yaralandı. Olay yerine hızla çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk etti. Yetkililerden alınan bilgilere göre, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kaza sonrası bölgede trafik bir süreliğine aksarken, araçların kaldırılması ve temizleme çalışmalarının ardından ulaşım normale döndü. Polis ekipleri, kazanın nedenini belirlemek için detaylı inceleme başlattı. Kazaya karışan araçların hasar durumu da dikkat çekti. Servis aracının bahçe duvarına çarpması sonucu büyük ölçüde hasar gördüğü, belediye otobüsünde de maddi hasar meydana geldiği belirtildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi yetkilileri de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililer, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı ve kazanın nedenleriyle ilgili soruşturmanın sonuçlarını beklediklerini ifade etti. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: Reuters tarafından servis edilen haberden derlenmiştir.
