DOLAR 44,2054 0.15%
EURO 50,9678 0.03%
ALTIN 7.237,070,44
BITCOIN 31152140.38002%
Mersin
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Devlet Bahçeli’den Sert Mesajlar: Türkiye, İstihbarat Oyunlarına Boyun Eğmeyecek
13 okunma

Devlet Bahçeli’den Sert Mesajlar: Türkiye, İstihbarat Oyunlarına Boyun Eğmeyecek

ABONE OL
12 Mart 2026 21:45
Devlet Bahçeli’den Sert Mesajlar: Türkiye, İstihbarat Oyunlarına Boyun Eğmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekerek, ülkenin istihbarat oyunlarına düşmeyeceğini vurguladı.

Bahçeli’nin konuşmasında öne çıkan ifadelerden biri, Türkiye ile İran arasındaki ilişkilere yönelikti. Bahçeli, “Türkiye ile İran’ı karşı karşıya getirmek, İran’la Körfez ülkelerini çatıştırmak ve bu suretle savaşın akışını değiştirmek amacıyla karanlık planların yapıldığı esasen bir sır değildir,” dedi. Bu sözleriyle, Türkiye’nin bölgesel dinamiklerdeki rolüne yönelik yapılan manipülasyonlara işaret etti.

Bahçeli, Türkiye’nin bu tür tehditlere karşı hazırlıklı olduğunu belirterek, “Hiçbir tehdide eyvallah demeyiz, diyemeyiz,” şeklinde konuştu. Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu ve bu tür oyunlara gelmeyeceğini vurgulayan Bahçeli, “Siyonist emperyalist menşeli derin çukura düşecek, algı ve istihbarat oyunlarının tuzağına kapılacak yeni yetme bir devlet de hiç değiliz,” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu senaryolara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, “Her türlü senaryoya hazırlıklı olmalıyız,” dedi. Ülkenin çıkarlarını koruma konusundaki kararlılığını dile getiren Bahçeli, “Türkiye’yi gayya kuyusuna itmek için yapılan ahlaksız tezgahları isabetli okumalı, bu kuyuyu kazanları boşa düşürmeliyiz,” şeklinde konuştu.

Konuşmasında ABD ve İsrail’e de göndermede bulunan Bahçeli, “Görüldüğü kadarıyla ABD ve İsrail için evdeki hesap İran’a uymamıştır,” dedi. Bu ifadeler, Türkiye’nin bölgesel güç dengelerinde bağımsız bir politika izlediğinin ve dış güçlerin etkisinden uzak durduğunun bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Bahçeli’nin açıklamaları, MHP’nin Türkiye’nin güvenliği ve çıkarlarını koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. [Kaynak: TRT Haber](https://www.trthaber.com/haber/gundem/mhp-genel-baskani-bahceli-hicbir-tehdide-eyvallah-demeyiz-937587.html)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.