Türkiye, İsrail’in Lübnan’a yönelik düzenlediği saldırılara sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının şiddetle kınandığı belirtildi. Açıklamada, bu saldırıların uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğu vurgulanarak, sivil yerleşim yerlerinin hedef alınmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.
Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in eylemlerinin bölgedeki gerginliği daha da tırmandırdığına dikkat çekerek, tarafları itidal ve sağduyuya davet etti. Türkiye, bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için uluslararası toplumun çabalarına destek vermeye devam edeceğini bildirdi. Ayrıca, Lübnan halkına başsağlığı dilekleri iletilerek, yaralıların bir an önce şifa bulması temenni edildi.
Türkiye’nin tepkisi, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının ardından geldi. İsrail, Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlemişti. Bu saldırılar, bölgede gerginliğin artmasına neden olurken, uluslararası kamuoyunda da tepkilere yol açtı. Türkiye, daha önce de İsrail’in Filistin topraklarındaki eylemlerine karşı sert eleştiriler yöneltmişti. Bu son tepki, Türkiye’nin bölgedeki gelişmelere duyarlılığının ve uluslararası hukuka bağlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Türkiye, bölgedeki tüm tarafları diyalog ve diplomasi yoluyla sorunları çözmeye çağırmaktadır. Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini ve Türkiye’nin barışçıl çözümler için her türlü çabayı desteklemeye hazır olduğunu belirtti. Türkiye’nin bu tutumu, bölgedeki istikrarın sağlanması ve sivil halkın güvenliğinin korunması için önemli bir rol oynamaktadır. Bu bağlamda, Türkiye’nin uluslararası platformlarda da aktif rol oynaması beklenmektedir.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
12 Mart 2026EKONOMİ
12 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
12 Mart 2026GÜNDEM
12 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
12 Mart 2026GÜNDEM
12 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
70 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
67 kez okundu
3
İran’dan Avrupa’ya Uyarı: ABD ve İsrail ile İşbirliği Yapmayın, Hedef Olursunuz!
66 kez okundu
4
İsrail, Ramazan’da Filistinlilerin Kudüs’e Girişini İzinlerine Rağmen Engelledi
64 kez okundu
5
Trump’tan Silah Üretimini Dört Katına Çıkarma Vaadi: Savunma Şirketleriyle Verimli Bir Toplantı
63 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.