Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen vefa iftarı programına katıldı. Programda yaptığı konuşmada, AK Parti teşkilatının kıdemli üyeleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu dile getiren Erdoğan, eski dostluklara vurgu yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Erdoğan, ‘Eski dostlarla, yol arkadaşlarıyla bir arada olmanın tadı gerçekten bambaşka.’ ifadelerini kullandı.
Emine Erdoğan, konuşmasında özellikle kadın kollarıyla uzun yıllar boyunca omuz omuza verdiklerini belirterek, ‘İyi günde kötü günde, sevinçte kederde birbirimize omuz veriyoruz. Bir çoğunuzla uzun yıllara dayanan dostluğum var. AK Parti hareketinin kurucu kadrolarında birlikte çok alın teri döktük.’ dedi. O dönemlerin zorluklarının ve fedakarlıklarının bugünün değerli hatıralarına dönüştüğünü ifade eden Erdoğan, eski ve yeni kadrolarla birlikte büyüyen bir aile gibi olduklarını söyledi. Bu nedenle iftarın bir aile sofrası niteliğinde olduğunu belirten Erdoğan, Peygamber Efendimizin ‘Eski dostluğu devam ettirmek, imandandır’ hadisini hatırlatarak vefa duygusunun önemine dikkat çekti.
Erdoğan, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusunu güçlendirerek, ‘Varlığına her zaman şükrettiğim bu kıdemli dostlukların hatırına birbirimize her zamankinden daha çok sarılalım ve şeytanın aramıza hiçbir sebeple nifak sokmasına asla müsaade etmeyelim.’ dedi. Dualarının her zaman teşkilat mensuplarıyla olduğunu belirten Erdoğan, Allah’tan birlik ve beraberliklerinin daim olmasını diledi.
Ramazan ayının manevi atmosferine de değinen Erdoğan, orucun Kur’an sesiyle dirilen zamana, dualarla açılan ellere ve merhametle dolan kalplere işaret ettiğini söyledi. Dünya gündemindeki gelişmelere de dikkat çeken Erdoğan, orucun ‘rafine Müslüman aklına, şuurlu bir ümmete, tarihe yön verecek imanlı yüreklere’ duyulan ihtiyacı gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, ‘Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin.’ ayetini hatırlatarak birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
Emine Erdoğan, konuşmasında coğrafyamızın zorlu sınavlardan geçtiğini belirterek, yaşanan krizlerin üzüntü verici olduğunu dile getirdi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği ve AK Parti’nin hayata geçirdiği hizmetler sayesinde Türkiye’nin iyi bir noktada olduğuna dikkat çekti. Milli teknoloji hamlesiyle elde edilen başarılara da değinen Erdoğan, Türkiye’nin kendi teknolojisini geliştirmesinin önemini vurguladı.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
14 Mart 2026EKONOMİ
14 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
73 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
71 kez okundu
3
İsrail, Ramazan’da Filistinlilerin Kudüs’e Girişini İzinlerine Rağmen Engelledi
67 kez okundu
4
İran’dan Avrupa’ya Uyarı: ABD ve İsrail ile İşbirliği Yapmayın, Hedef Olursunuz!
66 kez okundu
5
Son Dakika: Tahran’da Patlamalar ve Hava Savunma Sistemleri Devrede! İsrail Saldırısı Mı?
64 kez okundu