DOLAR 44,2795 0.22%
EURO 50,5902 -0.78%
ALTIN 7.134,90-0,98
BITCOIN 3128839-0.82654%
Mersin
15°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail’den İran’a Yönelik Saldırılar Artıyor: 2 Bin Üzerinde Hava Operasyonu ve Hedefler Vuruldu
20 okunma

İsrail’den İran’a Yönelik Saldırılar Artıyor: 2 Bin Üzerinde Hava Operasyonu ve Hedefler Vuruldu

ABONE OL
13 Mart 2026 23:45
İsrail’den İran’a Yönelik Saldırılar Artıyor: 2 Bin Üzerinde Hava Operasyonu ve Hedefler Vuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusu, 28 Şubat’tan bu yana İran’a düzenlediği hava saldırılarının detaylarını açıkladı. TRT Haber’de yer alan habere göre, İsrail ordusu, İran’a 2 binin üzerinde hava saldırısı düzenlediğini ve bu saldırılarda İran ordusuna ait karargahların ve askeri altyapının hedef alındığını iddia etti. Açıklamada, İsrail savaş uçaklarının İran’ın balistik füze kapasitesine yönelik yaklaşık 4 bin 700 hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

İsrail ordusu, saldırıların detaylarına ilişkin ise daha fazla bilgi vermedi. Ancak, İsrail jetlerinin 2 Mart’tan bu yana Lübnan’a bin 100 hava saldırısı gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı. Bu saldırılarda Hizbullah’a ait 200 füze ve fırlatma rampasının imha edildiği, 35 komuta ve kontrol merkezinin vurulduğu ve 380’den fazla Hizbullah mensubunun öldürüldüğü öne sürüldü.

İsrail ordusu ayrıca, İran’ın orta ve batı kesimlerinde gün içinde 150 hedefe hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Vurulan hedefler arasında balistik füze depolama tesisleri, füze rampaları, dron depoları ve hava savunma sistemleri üretim tesisleri olduğu iddia edildi. Son 24 saatte Tahran’a düzenlenen saldırılarda ise 90 İsrail savaş uçağı tarafından çok sayıda güvenlik karargahına 200 bomba atıldığı belirtildi. Bu hedefler arasında İran Gönüllü Güvenlik Güçleri (Besic) Merkez Karargahı, Devrim Muhafızları Ordusu’nun bölgesel karargahı ve güvenlik güçlerine ait birçok hedef yer aldı.

Saldırılar, İsrail ve ABD arasında Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakerelerin sürdüğü bir dönemde, 28 Şubat’ta başlamıştı. İran da bu saldırılara, İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn gibi bölge ülkelerindeki hedeflere saldırılarla karşılık verdi. ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkilinin öldüğü iddia ediliyor. İranlı yetkililere göre, ABD-İsrail saldırılarında ölü sayısı 1348’i, yaralı sayısı ise 17 bini aştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.