Site icon Ticaret Haber | Güncel Haberler ve Son Dakika Haberleri

YKS’ye Rekor Başvuru: 2 Milyon 425 Bin Aday Üniversite Hayaline Koşuyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaklaşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek sınavlara rekor bir katılımla, 2 milyon 425 bin 560 adayın başvurduğunu duyurdu. Özvar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sınav sürecine girecek tüm gençlere başarı dileklerini iletti.

Özvar, açıklamasında adayların yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiğini ve büyük bir emek harcadığını vurgulayarak, öğrencilere moral verdi. TYT, AYT ve YDT oturumlarından oluşacak sınav maratonu öncesinde, YÖK olarak öğrencilerin nitelikli bir yükseköğretim ortamında eğitim alabilmeleri için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti.

“Sevgili gençler, Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerimizle birlikte sizlerin nitelikli, güçlü ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap verebilen bir yükseköğretim ortamında eğitim alabilmeniz için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz,” ifadelerini kullanan Özvar, YÖK’ün bu yöndeki çalışmalarına dikkat çekti. Yeni imkânlar sunan programların açıldığını, mevcut programların güçlendirildiğini ve dijital dönüşüm ile sürdürülebilirliği destekleyen alanların yükseköğretim sistemine kazandırılmaya devam edildiğini belirtti.

YKS’nin gençlerin hayatında önemli bir eşik olduğuna işaret eden Özvar, sınav sürecinin verimli ve başarılı geçmesini temenni etti. Emek veren tüm adaylara gönülden başarılar dileyerek, öğrencilere destek mesajı verdi. Bu yılki YKS’ye katılımın yüksek olması, üniversiteye giriş için rekabetin de artacağına işaret ediyor. Adaylar, sınav sonuçlarına göre tercih yapacakları üniversite ve bölümleri belirleyecekler. YÖK’ün çalışmaları, öğrencilerin daha iyi eğitim imkanlarına kavuşması ve geleceğe daha donanımlı hazırlanmaları için büyük önem taşıyor.

[Kaynak: TRT Haber – YKS’ye 2 milyon 425 bin 560 aday yarışacak: https://www.trthaber.com/haber/egitim/yksde-2-milyon-425-bin-560-aday-yarisacak-937697.html]

Exit mobile version