Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de Yaşar Turhan Anadolu Lisesi’nin açılışına ve Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi’nin temel atma törenine katıldı. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan’ın da yer aldığı törende konuşan Yılmaz, eğitim alanında yapılan yatırımların önemine dikkat çekti.
Yılmaz, Bingöl’de hayırseverlerin okul yapımına yönelik başlattığı kampanyayı takdirle karşıladığını belirterek, “Eğitime toplumsal sahiplenmenin sağlanması, eğitimle toplumun bütünleşmesi anlamında hayırseverlerin katkısı çok kıymetli,” dedi. Kalkınmanın sadece ekonomik bir mesele olmadığını, toplumun bütün yönleriyle daha iyiye gitmesi meselesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, eğitimin bir beka meselesi olduğunu ifade etti. “Bir toplumun ayakta kalma, var olma meselesidir,” diyen Yılmaz, günümüz dünyasında “ben güçlüysem her şeyi yapabilirim” zihniyetine karşı durmanın önemine dikkat çekti. Türkiye’nin hem haklı hem de güçlü olması gerektiğini belirten Yılmaz, “Sadece güçlü olmak da yetmiyor, sadece haklı olmak da yetmiyor. İşte hem haklı hem güçlü olmanın en önemli unsuru da nitelikli insan gücü,” şeklinde konuştu.
Yılmaz, Yaşar Turhan Anadolu Lisesi’nin 24 derslik ve 720 öğrenci kapasiteli olduğunu, Şükriye Turhan Anadolu Lisesi’nin ise 20 derslikle 600 öğrenciye hizmet vereceğini belirtti. Yeni eğitim yatırımlarının depreme dayanıklı olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu yatırımların Türkiye Yüzyılı’nda ülkenin geleceğine yapılan yatırımlar olduğunu söyledi.
Son 23 yılda eğitime yapılan yatırımlara değinen Yılmaz, “Bütçelerimizde hemen her yıl eğitim bir numaralı sırada oldu. En büyük payı eğitime ayırdık,” dedi. Eğitimde erişimi artırdıklarını ve niteliği yükselttiklerini belirten Yılmaz, eğitim alanındaki iyileştirmelerin uzun vadede sonuç vereceğini ifade etti. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eğitim alanında önemli adımlar atıldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: TRT Haber
SAVUNMA SANAYİ
14 Mart 2026EKONOMİ
14 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026
1
Altın Fiyatları Denge Arayışında: Rekor Sonrası Dalgalanma ve Gelecek Beklentileri
74 kez okundu
2
Türkiye Otomotiv Pazarı Rekor Kırıyor: Yatırımlar Artarak Devam Edecek
71 kez okundu
3
İsrail, Ramazan’da Filistinlilerin Kudüs’e Girişini İzinlerine Rağmen Engelledi
67 kez okundu
4
İran’dan Avrupa’ya Uyarı: ABD ve İsrail ile İşbirliği Yapmayın, Hedef Olursunuz!
66 kez okundu
5
Bakan Çiftçi’den Konya’da Gazze Mesajı: Türkiye Yüzyılı’nda Güçlü Vizyon ve Dijital Güvenlik Vurgusu
64 kez okundu