İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, HAKMAR Şirketler Grubu Başkanı Zeki Doruk ve diğer sanıklar Yalçın Uçar, Kahraman Bora ile Cengiz Güneş hakkında tahliye kararına yapılan itirazı değerlendirdi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, mahkeme heyeti, 4 sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Doruk, Uçar, Bora ve Güneş’in tahliyesine karar verilmiş, ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti. Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede, TMSF’ye devredilen HAKMAR Şirketler Grubu Başkanı Zeki Doruk’un da aralarında bulunduğu 27 kişi ve 22 şirket ‘şüpheli’ olarak yer alıyor. Şirketler hakkında ‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’ ve ‘Terörle Mücadele Kanunu’ kapsamında eşya müsaderesi talep ediliyor.
İddianamede, Zeki Doruk ve Adem Doruk’un da dahil olduğu 15 şüphelinin ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet’ suçlarından 14 yıl 2 ay ile 28 yıl 3 ay arasında hapisle cezalandırılması isteniyor. Diğer 12 şüpheli hakkında ise ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
İddianamede, Zeki Doruk hakkında UYAP üzerinden yapılan sorgulamada, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 Nisan 2023’te kamu davası açıldığı belirtiliyor. Ancak, mahkeme, bu tarihten sonra gerçekleşen eylemlerin yeni eylem niteliğinde olduğunu kaydetti.
Öte yandan, Adana’da polis ekipleri, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan Cumali T. (60) ile oğulları Mert T. (29) ve Taner T.’yi (28), bir dairede kiraladıkları binanın yangın merdiveninde saklanırken yakaladı. Bu gelişme, HAKMAR davasıyla ilgili tutuklama kararıyla eş zamanlı olarak kamuoyuna duyuruldu.
SAVUNMA SANAYİ
14 Mart 2026EKONOMİ
14 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
14 Mart 2026GÜNDEM
14 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3734 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1389 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1360 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1320 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1314 kez okundu