İletişim Başkanı Fahrettin Altun, medya kuruluşlarının İstanbul temsilcileri ve Cumhurbaşkanlığı muhabirleri için düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının anlam ve önemine değinerek, savaşların ve zulmün gölgesinde yaşananlara dikkat çekti. HaberTürk’te yer alan habere göre, Altun, ramazan ayının Müslümanlar için iç muhasebe, ibadet ve dayanışma zamanı olduğunu belirtirken, savaş, çatışma ve gözyaşının bu kutsal aya denk gelmesinin büyük bir hüzün kaynağı olduğunu ifade etti.
Altun, “Maalesef bu ayda biz başka şeylere de şahit oluyoruz. Zulmün sıradanlaştığı bir çağda yaşıyoruz. Çatışmanın, kanın, gözyaşının ve savaşın ramazan ayına denk gelmiş olması da ayrıca bir hüzün olarak gördüğümüz bir konudur. Bir yanda sofralar kuruluyor, bir yanda birçok coğrafyada ne yazık ki hayatlar yıkılıyor. Burada söz konusu olan sadece savaş değildir. Aslında insanlık olarak meselemiz merhametin kaybıdır. Birlikte yaşama iradesinin ve diplomasiyle meseleleri çözme iradesinin kaybolmasıdır. Bunun çok önemli bir kayıp olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin yanı başındaki savaşın uzama ihtimaline ve bölgeyi istikrarsızlaştırma riskine dikkat çeken Altun, uluslararası düzenin moral üstünlüğünün ve diplomatik güvenirliğinin eridiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” ifadesinin haklılığını vurgulayan Altun, diplomasinin araçsallaştırıldığı ve normatif bir çöküşün yaşandığı bir dönemde olunduğunu söyledi. Uluslararası örgütlerin fonksiyonlarını yerine getiremediğini ve Avrupa Birliği gibi aktörlerin ara buluculuk rolünü gösteremediğini de ekledi.
İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan saldırgan tutumunu eleştiren Altun, Türkiye’nin ABD ve İsrail’in saldırılarını kabul edilemez bulduğunu ve rejim değişikliği sebebiyle başka bir ülkeye saldırmanın da kabul edilemez olduğunu belirtti. Altun, Türkiye’nin bölgedeki barış ve istikrar için gösterdiği çabalara da değindi.
SAVUNMA SANAYİ
16 Mart 2026EKONOMİ
16 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
16 Mart 2026GÜNDEM
16 Mart 2026SAVUNMA SANAYİ
16 Mart 2026GÜNDEM
16 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3774 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1429 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1400 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1360 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1354 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.